evenementenSymposium MetaPACT 7 oktober 2023

  • 07 oktober 2023
  • 10:00  - 16:00

Vorig jaar was de aftrap van het allereerste symposium van MetaPACT*, waarin we verdieping en uitleg kregen over diagnose, zorg en expertise. Dit tweede symposium bouwt hierop verder. We luisteren naar en praten met specialisten en ervaringsdeskundigen.

Symposium MetaPACT  7 oktober 2023

Met dit symposium, voorafgaand aan ’17 oktober, dag van de krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten’ slaan we een brug tussen patiënten(verenigingen), artsen, onderzoekers en fondsenwervers. Verbinding en het delen van kennis en ervaringen staan centraal tijdens deze waardevolle dag.

Het thema van dit symposium is “De route van onderzoek naar patiënt”. Een korte greep uit de onderwerpen die besproken worden:

  • Hoe komen trials en studies tot stand;
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat studies beter aantonen hoe en of de behandeling werkt;
  • Hoe worden er financiën voor onderzoek gevonden en hoe kunnen fondsen het best bijdragen.

Voor het middagprogramma worden inspirerende sessies georganiseerd, waarin we met elkaar in gesprek gaan over ervaringen op het gebied van wetenschap, impact voor patiënten en fondsenwerving. In deze sessies brengen we (ouders van) patiënten, artsen, onderzoekers en andere belangstellenden met elkaar in contact.

Zet deze datum in de agenda! Het belooft een inspirerende en verbindende dag te worden! 
Locatie: Nieuw Hyde Park, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX, Doorn

Het programma van het symposium vind je hier
Aanmelden kan met de volgende link: https://onderzoek.stofwisselingsziekten.nl/jbo_lime/index.php/933981?lang=nl 

*MetaPACT staat voor METAbole Patients Advocacy, Care & Treatment en is een krachtenbundeling (pact) van UMD, patiëntenverenigingen en fondsen binnen de metabole wereld.