Zorgverzekering kiezen

De patiëntenfederatie NPCF is weer gestart met haar jaarlijkse campagne rond het kiezen van een zorgverzekering. Het doel van deze campagne is mensen te helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen. Hiervoor hebben ze twee campagnemiddelen ontwikkeld:

  • De Checklist Zorgverzekering 2016: Hier kun je aanvinken welke zorg je nodig hebt en hierop volgt een checklist met tips en uitleg die te gebruiken zijn om polissen van zorgverzekeraars te vergelijken.
  • De Keuzegids Zorgverzekering 2016: Uitgebreide informatie over zorgverzekeringen en praktische tips voor het kiezen van een juiste zorgpolis.

De campagne van de NPCF is gebaseerd op een onderzoek dat ze uitgevoerd hebben over hoe mensen hun zorgverzekering kiezen. Het blijkt dat 1 op de 5 mensen hiermee moeite hebben. Er zijn zo veel polissen om uit te kiezen. Uit het onderzoek bleek dat 500 van de 10.000 deelnemers denken dat ze een verkeerde polis hebben gekozen; ze krijgen niet de zorg die ze nodig hebben, moeten veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun keuze. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.