Welke alternatieve/complementaire therapie gebruik jij?

Gebruik je alternatieve of complementaire therapieën? Of heb je ze in het verleden geprobeerd? Laat ons dit dan weten! We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met alternatieve therapieën en willen er een artikel over maken voor Wisselstof en/of digitale nieuwsbrief. Bijvoorbeeld een top 5 (of 10) met de meest geraadpleegde (en aanbevolen) alternatieve/complementaire behandelingen en ervaringen.

Dus gebruik je alternatieve/complementaire therapieën of heb je ze gebruikt? Mail dan naar wisselstof@stofwisselingsziekten.nl en geef in je mail kort antwoord op de volgende vragen:
– Met welke ziekte heb je te maken?
– Welke alternatieve/complementaire therapieën heb je geprobeerd?
– Was is je ervaring hiermee?
– Zou je deze therapie(ën) aanraden aan andere patiënten (met een stofwisselingsziekte)?

 

Eén reactie:

  1. Hallo,

    mijn zoon had Tay Sachs en omdat uitkleden te vermoeiend was voor zijn slappe lijfje ben ik hem voetreflexzonemassages gaan geven. Schoenen en sokken uit, op het waterbed, heerlijk! Meestal viel hij in slaap 🙂 Ik ben zelf inmiddels voetreflexzonetherapeut en energetisch therapeut ( healer en reader) en heb als vrijwilliger gemasseerd bij meervoudig gehandicapte kinderen. Die ervaringen verschilden per kind, van geen (zichtbare) reactie tot een dikke knuffel in de bedbox ontvangen van een jongetje die geregeld voor zijn rust onder een verzwaringsdeken gelegd werd. In de ademhaling hoorde je vaak wel de ontspanning overigens. Ik behandel inmiddels ook volwassenen in mijn eigen praktijk in Ede en Zoelmond. Leuk dat de VKS hier ook aandacht aan wil geven. Als genezing niet mogelijk is, is het welzijn zo belangrijk, heb ik ervaren. Groetjes van Hiltje Oosting (vrijwilliger expertise in kaart van de VKS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.