VKS in zwaar weer

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: VKS zit op dit moment in financieel zwaar weer.

Het afgelopen jaar en dit jaar zijn we er niet in geslaagd om voldoende financiële middelen binnen te halen. (Project)Aanvragen bij Zonmw en andere instanties hebben niks tot te weinig opgeleverd. Dit heeft helaas gevolgen:

  • Per juni a.s. zal Wisselstof niet meer als papieren magazine verstuurd worden, maar digitaal. Dit levert een snelle bezuiniging op: Er zijn geen druk- en verzendkosten meer.
  • Zoals de stand van zaken nu is, moeten we (waarschijnlijk) per september in het personeelsbestand snijden: De functie van projectleider Zorgpaden (0.67 fte) vervalt. Dit gaat om een tijdelijk contract. De functie van communicatie / redacteur verdwijnt. Dit gaat om een vaste aanstelling en levert een bezuiniging van 0.67 fte op.

Door nieuwe regelgeving rondom (project)aanvragen hebben wij het idee dat VKS de financiële boot heeft gemist. Over deze gang van zaken is er een brief naar het ministerie van VWS gestuurd.

Er zullen misschien vragen zijn, en die beantwoorden we graag. Voor VKS-leden kan dit op zaterdag 25 mei tijdens de Algemene Ledenvergadering. Dit is in Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ te Utrecht.

Deze vergadering is vanaf 9.45u openbaar en duurt tot ca. 12u. Wilt u hier ook bij zijn, meldt u zich dan vóór 16 mei aan door een mail te sturen naar info@stofwisselingsziekten.nl. Ook specifieke vragen ontvangen we graag van tevoren via de mail. U bent van harte welkom!

2 reacties:

  1. Wij hebben een kleinzoon met een stofwisselingsziekte (MMA).
    Wij weten dus hoe belangrijk het is om hier niet op te bezuinigen maar juist te investeren. Stofwisselingsziekten drukken een zware stempel op het leven van de patiënten en hun omgeving.

  2. G. Van Zuuren

    Schandalig dat hier op bezuinigd moet worden. Het is zo belangrijk dat hier onderzoek naar gedaan wordt Ik ken een jongetje dat ik graag een gewoon kind wil laten zijn. En niet zonder dat dit boven zijn hoofd hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.