VKS bestaat 20 jaar!

27 augustus 1994,een belangrijke dag in de geschiedenis van VKS. Toen begon het allemaal. In de afgelopen 20 jaar is veel gebeurd en is VKS uitgegroeid tot een professionele organisatie met veel ambities en hart voor haar patiënten. Ook de komende jaren zal VKS zich blijven inzetten voor patiënten, want stofwisselingsziekten verdienen aandacht!

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van VKS? Lees dan gauw verder in de Wisselstof van september! Hierin vertelt Hanka Meutgeert (directeur en medeoprichtster van VKS) over de geschiedenis. Bent u nog geen lid van de vereniging en ontvangt u nog geen Wisselstof? Wordt dan snel lid!

Eén reactie:

  1. Heleen van der Velden

    Beste lezer, ik ben de moeder van een dochter met het syndroom van Conradi Hunermann. Ze is inmiddels 26 en is een topper. Woont samen, doet vrijwilligers werk…loopt hard…fietst (Ik sta doodsangsten uit…blind aan een oog en met de ander ziet ze 20% ). Vandaag kwamen we nou eens echt over haar syndroom in gesprek (nooit een punt van gemaakt…ze is wie ze is) en toen dacht ik laat ik eens zoeken op het net. Veel over te vinden maar niet wat ik wil vinden. Hoe kom je in contact met ouders met ook een kind met het syndroom. Al is het alleen maar on te vertellen of laten zien dat het na al je zorgen goed kan komen. Wij hebben nooit moeilijk over haar syndroom gedaan. Haar laten zijn wie ze was. Alles laten doen wat ze eigenlijk niet kon en het is een prachtig sterk mens geworden waar we trots op zijn. Dus als wij mensen kunnen helpen door ons verhaal te vertellen horen wij het graag. Weet niet of dit het juiste adres is maar je moet ergens beginnen.
    Met vriendelijke groet,
    Heleen van der Velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.