Veertig klinkt heel oud


Mijn naam is Tamara Schiedon (1973) en ik heb MPS1 type Scheie. In mijn blog komt alles aan de orde wat ik mee maak in mijn leven. Want als blonde gehandicapte vrouw, alleenstaande moeder (van zoon Senna (2010)), communicatie-adviseur van beroep en ook nog eens Feyenoord fan, is het leven best leuk!


Veertig! Als je het heel snel zegt, dan klinkt het niet heel vervelend. Er zijn mensen die zeggen dat het leven begint bij 40. Nou daar kijk ik naar uit. Er zijn mensen die zingen dat je niet voor je 40ste moet trouwen. Dat heb ik dan wel weer voor elkaar gekregen. Al hoop ik natuurlijk mijn soulmate nog in dit leven tegen te komen.

Veertig! Als je het wat langzamer zegt, dan klinkt het best heel oud. Tja, en zo zie ik mezelf niet. Ik vraag me wel eens af of de artsen die destijds (36 jaar geleden) de diagnose MPS I type Scheie bij mij hebben vastgesteld, hadden verwacht dat ik zoooo oud zou worden. Tenslotte zou ik met m’n 12e al in een rolstoel zitten, zou ik naar een mytyl school moeten … de vooruitzichten waren niet echt rooskleurig. We zullen het er maar op houden dat er in de 70’er jaren nog niet zoveel bekend was over deze ziekte als nu.

Veertig! Ik moest er dit jaar toch echt aan geloven. Eerst wilde ik het groots vieren, want ja het is toch wel een topprestatie dat ik het gehaald heb. Ondanks de lichamelijke klachten, kan ik best heel veel. Mijn moeder vond het een mooie gelegenheid om deze verjaardag in de zon te vieren. Dus Senna en ik pakten heel graag onze koffers in om op een warm eiland in een super de luxe hotel op mijn 40ste te proosten.

Veertig! Er waren meer veertigers in het super de luxe hotel te vinden. Dus wat dat betreft was ik helemaal op mijn plek. Alle gekheid op een stokje, we hebben super genoten. Mijn moeder hoefde niets te doen. Geen bedden op te maken, geen wasjes te draaien, niet te koken, niet op te ruimen. Alleen maar lekker een boekje lezen op een bedje bij het zwembad. Dat had ze echt verdiend. Opa en Senna gingen iedere ochtend op avontuur in of bij het zwembad, dus mama las ook een boekje. Heerlijk! Drie keer per dag zalig eten, winkeltjes kijken, met Senna zwemmen en naar Senna kijken die naar de kinderdisco ging. Wat wil een mens nog meer?! We hielden die negen dagen gewoon het schema van Senna aan. Hij deed in de middag even een slaapje en ’s avonds mocht ie iets langer op blijven. Maar dan ging mama met hem mee naar de kamer en opa en oma genoten van het avondprogramma in het hotel. Super relaxed.

Gran Canaria 2 [320x200]Veertig! Ondanks dat je dan in zo’n poepie chique hotel verblijft, besef je eigenlijk pas weer hoe de laatste 40 jaar alles in het leven en bij mij thuis volledig ingericht is op mijn situatie. Na een paar dagen kreeg ik last van het bed, het was natuurlijk geen waterbed, zoals thuis. De wc was toch wel wat aan de lage kant. Dus dat was soms een beetje kamasutra toepassen om er af te komen. Geen hulpstokken in de buurt om dingen op te rapen. De walk in closet was erg groot, maar de hangertjes hingen ook erg hoog. Zo zie je maar oost west thuis best!

Veertig! Senna weet nog niet dat ie zo’n ‘oude’ mama heeft dus dat laten we nog maar even zo. Hij heeft ook enorm genoten van de vakantie in de zon. Steeds zei hij tegen mij: leuk he, mama?! Ook de reis in het vliegtuig heeft hij fantastisch doorstaan. Wat een toppertje heb ik toch gekregen. Volgende maand wordt hij alweer drie jaar. Dat klinkt ook al oud!

 


Alle blogs van Tamara Schiedon
Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 18 OUDER WORDEN | Leven met een stofwisselingsziekte aflevering 17 NRG bike | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 15 VKS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 14 PATIENT EMPOWERMENT | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 13 UWV | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 12 BEDANKT!!! | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 11 SPAANS BENAUWD | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 10 VAKANTIEHUIS | Leven met een stofwisselingsziekte, Afl. 9 RELATIES | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 8 LOOPGIPS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 7 OPERATIE | Leven met een stofwisselingsziekte, afl.6 COMPENSATIEGEDRAG | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 5 | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 4 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 3 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 2 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 1 | Tamara Schiedon, meer dan ik alleen! | Wat wil de regering nou van mij? | Soort zoekt soort | De zwakste schakel | Keuzes maken | De woorden van een kind | Mama, ben jij vroeger op school gepest? | Vrouwelijke ‘rokjesdag’ bestaat niet | (Niet) huilen op eerste schooldag | Dan ben je zomaar ineens arbeidsongeschikt | Gelukkig (een) nieuwjaar | Ik ben er nog | Project Renovatie gaat van start!! | Kinderen houden je bezig | Hoe gaat het met je? | Dankbaar | Praten als Brugman – deel 2 | Praten als Brugman – deel 1 | Veertig klinkt heel oud | Op je snuitje gaan | Nieuw jaar nieuwe kansen | Acceptatie, makkelijker gezegd dan gedaan | Déjà vu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.