Symposium in Centrum voor Kinderwittestofziekten

Het Centrum voor Kinderwittestofziekten in het VU medisch centrum in Amsterdam bestaat vijftien jaar! Ter ere van het jubileum organiseert het Centrum voor Kinderwittestofziekte op vrijdag 23 oktober 2015 een symposium om een overzicht te geven van de vlucht die het onderzoek naar erfelijke wittestofziekten in deze periode heeft genomen. Ook wordt ingegaan op de therapeutische ontwikkelingen die aan de gang zijn en waarvan binnen afzienbare tijd reële resultaten te verwachten zijn. 

Onderzoek naar erfelijke wittestofziekten heeft een lange traditie in Amsterdam. Het onderzoek ging van start in 1987 en kwam tot bloei in de jaren negentig. Prof. dr. Marjo van der Knaap heeft in 2000 het Centrum voor Kinderwittestofziekten gesticht met als doel onderzoek op dit onderwerp te vereniging met diagnostiek en patiëntenzorg. 

Het symposium bestaat uit een wetenschappelijk gedeelte in de ochtend en een familiebijeenkomst in de middag. Registratie kan via een e-mail naar kinderneurologie@vumc.nl voor 8 oktober 2015.

Meer informatie over de bijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.