Strips over stofwisselingsziekten populair

VKS presenteert bij de ziekteinformatie een stripverhaal waarin wordt uitgelegd hoe een stofwisselingsziekte ontstaat. Na een algemene versie, wordt er met hulp 

van o.a. de Axel foundation gewerkt aan specifieke versies per ziekte. In oktober mochten we hiervoor een cheque van Axel in ontvangst nemen. 
De bedoeling is om voor elke ziekte in de VKS ziektendatabase een specifieke versie te maken. Dat kan alleen als er ook geld voor is, dus dit zal meerdere jaren in beslag nemen. 

 

 

Nu al staat voor VKS leden die inloggen, bij elke specifieke ziekte onder het hoofdstuk "Informatie voor kinderen" een algemene uitleg over stofwisselingsziekten, in de vorm van een stripboek, dat digitaal door te bladeren is. Later dit jaar hopen we de eerste ziektespecifieke versies toe te voegen.

Ondertussen hebben we bericht ontvangen dat in het Radboud ziekenhuis op 9 februari een stripverhaal over mitochondriële ziekten wordt geprensenteerd. Dit is een papieren stripboek met de titel "Nou Moe".  VKS is hierbij niet betrokken geweest, maar steunt dit initiatief natuurlijk van harte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.