Stichting Doe Maar Zo!

Doe maar zo

 

 

 

PERSBERICHT

PRIKKELARME SCHOOLAGENDA 2014-2015
Voor alweer de 6e keer is de nieuwe prikkelarme schoolagenda, versie 2014-2015 te bestellen bij de Stichting Doe Maar Zo! 

Deze agenda is speciaal ontwikkeld voor scholieren met ernstige taal-, spraak- en leerproblemen (ESM) of taalontwikkelingsstoornissen (TOS). De agenda is zeer prikkelarm en hierdoor ook zeer geschikt voor scholieren die veel structuur nodig hebben. De agenda wordt niet alleen door genoemde scholieren gebruikt maar ook leerlingen in het reguliere onderwijs met dyslexie of een autistische stoornis zijn enthousiaste gebruikers. De agenda is geschikt voor leerlingen tussen de 10 en 20 jaar.

Wat maakt deze agenda zo bijzonder.
De agenda is volledig ontwikkeld en afgestemd op de doelgroep. Zo heeft iedere weekdag een eigen kleur en is de datum is te lezen in taal en pictotaal. Prikkels zoals foto’s en andere afbeeldingen ontbreken. Voor de agenda zijn pictogramstickers ontwikkeld. De agenda is te bestellen via www.doemaarzo.nl. Prijzen vanaf 13,95.

Stichting Doe Maar Zo!  is in 2009 ontstaan als ouderinitiatief van Petra Harks en Gerlinde Nendels, beide ouders van een chronisch ziek kind op school de Taalbrug (Beemden) in Eindhoven. Dit is een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs voor kinderen met hoor en/of spraak- en taal problemen. Toen bleek dat de school op zoek was naar een geschikte agenda hebben zij deze zelf ontwikkeld in samenwerking met de school en Kentalis Eindhoven (specialist op gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren).  De stichting moet het nu zonder subsidie stellen en heeft geen winstoogmerk, maar gezien de nog dagelijks enthousiaste reacties van gebruikers zien Petra, Gerlinde  en het nieuwste bestuurslid Annemiek, samen met de andere vrijwilligers, de toekomst van de agenda positief in.

De Stichting ontwikkelt en verkoopt ondersteunende hulpmiddelen die helpen bij het plannen en verkrijgen van een beter tijdsbesef. Naast de agenda is er een maandkalender, een dagritmesysteem met gekleurde dagen en magnetische pictogrammen en de  in 2013 ontwikkelde Daginzicht agenda voor ouderen met geheugenproblemen en/of beginnende dementie, afasie of niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Voor meer informatie, beeldmateriaal en vragen:
Stichting Doe Maar Zo!
President Reitzlaan 2
5642 NV Eindhoven
Tel 06 -40427743 (Gerlinde Nendels) of 06-11 00 35 61 (Petra Harks)
info@doemaarzo.nl
www.doemaarzo.nl

Stichting Doe Maar Zo! is ontstaan als ouderinitiatief en heeft geen winstoogmerk. Wij zetten ons vrijwillig en met zeer beperkte middelen in voor kinderen en volwassenen met ernstige taal- spraakproblemen en/of autisme. 

Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook

Copyright © 2014 Stichting Doe Maar Zo!, All rights reserved.
als pers/nieuwsdienst of geinteresseerde staat u op onze mailinglijst.
Ons adres is:
Stichting Doe Maar Zo! 
President Reitzlaan 2
Eindhoven, Nb 5642 NV 
Netherlands


    
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.