Recensie Wanneer word je dood?

Als volwassenen hebben we (soms) al veel moeite met het concept “dood”. Wat als je er als kind mee geconfronteerd wordt . Slaapt hij of zij, wordt diegene “nooit meer” wakker? Waar gaat hij of zijn naar toe en mag ik wel boos of verdrietig zijn?
 
We hebben de neiging om onze kinderen er zo ver mogelijk vandaan te houden, maar dat is nu juist niet de bedoeling betoogt de auteur. Ga er op een eerlijke manier mee om, geef je kind de ruimte om er op zijn of haar manier mee om te gaan.
 
Voor mensen die daadwerkelijk geconfronteerd worden met de dood en dat aan hun kinderen willen uitleggen, maar ook voor ouders die hun kinderen hiermee een levensles willen geven heeft Riet Fiddelaers-Jaspers het boekje “Wanneer wordt je dood” geschreven. Een uiterst praktisch en makkelijk te lezen boekje. Welke dingen moet je nu wel zeggen en wat moet je vooral niet doen. Riet Fiddelaers-Jaspers beveelt aan om zo concreet mogelijk te zijn richting kinderen en ze uit te leggen wat dood, begraven en cremeren is. En voor elke leeftijd extra tips.
 
Naast deze praktische tips wordt het boekje opgefleurd met gedichten van diverse auteurs over dit onderwerp. Tevens is er een literatuurlijst en een begrippenlijst toegevoegd.
 
Een boekje dat bij opvoeders (ouders, maar ook leerkrachten) niet mag ontbreken op de boekenplank.
 
Riet Fiddelaers-Jaspers is trainer, adviseur, opleider en rouwtherapeut.
Paperback ISBN 978 90 259 0327 5  en kost € 1

Reacties zijn gesloten.