Project Renovatie gaat van start!!


Mijn naam is Tamara Schiedon (1973) en ik heb MPS1 type Scheie. In mijn blog komt alles aan de orde wat ik mee maak in mijn leven. Want als blonde gehandicapte vrouw, alleenstaande moeder (van zoon Senna (2010)), communicatie-adviseur van beroep en ook nog eens Feyenoord fan, is het leven best leuk!


Zo de koffer is gepakt, ik check vanmiddag (5 november) in bij Hotel ErasmusMC te Rotterdam. Natuurlijk all-inclusive, zelfs de eerste excursie is al geboekt. De eerste excursie is woensdag naar de OK. Jaja de renovatie gaat beginnen. Na deze excursie volgt direct een bezoek aan de PACU. Hier wordt zorg geleverd – door een anesthesioloog – aan postoperatieve patiënten die tot 24 uur na de operatie intensieve bewaking en/of behandeling nodig hebben, gericht op het stabiliseren van de vitale functies. Klinkt gezellig toch. Na dit korte verblijf mag ik terug naar mijn ‘eigen’ hotelkamer. Voor de andere uitstapjes heb ik een gids gehuurd. Mijn fysiotherapeut, want er moet direct gewandeld worden.

We gaan ervoor
U begrijpt het al; mijn heupoperatie gaat nu eindelijk plaatsvinden. Ik heb al eerder geschreven over mijn projectje. De afdeling ‘orthoplanning’ heeft heel hard gewerkt om de operatie in november op de planning te krijgen. Er zijn de nodige telefoontjes over en weer gegaan, maar uiteindelijk had de dokter al het materiaal bij elkaar, met alle doktoren gesproken en zich voorbereid. Nu mag hij het morgen af gaan maken. Ik heb ook zeker de volste vertrouwen in hem!

Emo
Betekent niet dat ik lachend het ziekenhuis in ga. De afgelopen vier weken (sinds ik de operatie datum weet) heb ik menig traantje weggepinkt. Eigenlijk maar om 1 persoon: Senna! Bij mijn vorige operaties was ik ook altijd wel zenuwachtig en huilde ik bij de OK deur waar mijn moeder afscheid van mij nam. Maar nu ben ik ergens bang de operatie niet te overleven en dan laat ik wel een kind achter. Dat is toch het verschil met de andere keren. Ik ben nu moeder. De twee aanvallen van hartfalen (astma cardiale) die ik na mijn bevalling heb gehad, hebben mij gewoon banger gemaakt. Gelukkig is iedereen in mijn omgeving heel geduldig met mij geweest, mij gesteund en hebben we heel veel leuke dingen gedaan.

Kampioenen
Zo zijn we met Senna naar het Spoorwegmuseum geweest (hij is gek op treinen), hebben we aapjes bekeken in de Apenheul (ik kon op een gegeven moment geen aap meer zien), hebben we het mooie Rotterdam gezien vanuit de Euromast en hebben we ons nieuwe neefje bewonderd. Kinderen kunnen soms draken zijn, maar Senna is zeker de laatste dagen super lief. En hebben we samen nog heerlijk gechilled en genoten van elkaar. Dit klinkt niet als een afscheid, wees niet bang het is mijn tijd nog niet. Ik heb toch al gezegd dat ik een deadline heb: Senna wordt vier jaar in maart en dan wil ik hem graag zelf naar zijn klasje brengen. Tevens lijkt het me leuk om mijn vader met zijn meiden voetbalteam dit seizoen kampioen te zien worden. Laten we het maar niet hebben over Feyenoord, want als zij kampioen worden sta ik met mij nieuwe heup vooraan op de Coolsingel!!

 


Alle blogs van Tamara Schiedon
Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 18 OUDER WORDEN | Leven met een stofwisselingsziekte aflevering 17 NRG bike | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 15 VKS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 14 PATIENT EMPOWERMENT | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 13 UWV | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 12 BEDANKT!!! | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 11 SPAANS BENAUWD | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 10 VAKANTIEHUIS | Leven met een stofwisselingsziekte, Afl. 9 RELATIES | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 8 LOOPGIPS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 7 OPERATIE | Leven met een stofwisselingsziekte, afl.6 COMPENSATIEGEDRAG | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 5 | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 4 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 3 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 2 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 1 | Tamara Schiedon, meer dan ik alleen! | Wat wil de regering nou van mij? | Soort zoekt soort | De zwakste schakel | Keuzes maken | De woorden van een kind | Mama, ben jij vroeger op school gepest? | Vrouwelijke ‘rokjesdag’ bestaat niet | (Niet) huilen op eerste schooldag | Dan ben je zomaar ineens arbeidsongeschikt | Gelukkig (een) nieuwjaar | Ik ben er nog | Project Renovatie gaat van start!! | Kinderen houden je bezig | Hoe gaat het met je? | Dankbaar | Praten als Brugman – deel 2 | Praten als Brugman – deel 1 | Veertig klinkt heel oud | Op je snuitje gaan | Nieuw jaar nieuwe kansen | Acceptatie, makkelijker gezegd dan gedaan | Déjà vu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.