Petra Hollak nieuwe projectmedewerker Zorgpaden

Mijn naam is Petra Hollak. Per 1 februari ben ik bij VKS gestart als Projectmedewerker Zorgpaden. Een zorgpad is een uitgebreide beschrijving van een bepaalde stofwisselingsziekte plus alles waar je mee te maken krijgt als je deze ziekte hebt: de behandeling, de behandelaars en hoe de ziekte je leven beïnvloedt. Op de VKS-website zijn al twintig zorgpaden voor patiënten te vinden, plus 27 zorgpaden voor behandelaars. De komende tijd zal ik 24 nieuwe zorgpaden gaan samenstellen. De eerste veertien zorgpaden zullen voor stofwisselingsziekten zijn waarop binnenkort d.m.v. een hielprik getest gaat worden.

Voordat ik bij VKS kwam werken, heb ik zeventien jaar gewerkt bij een onderzoeksorganisatie op het gebied van hiv en aids in het AMC in Amsterdam. Ik heb o.a. onderzoeksdocumenten vertaald en de redactie gevoerd over twee door de organisatie uitgegeven tijdschriften en de website. Daarna heb ik zeven jaar gewerkt als redacteur bij een medisch vertaalbureau waar ik de vertalingen van bijsluiterteksten controleerde.

Nu ga ik weer bij een organisatie werken die dichtbij mensen staat. Ik hoop dat ik erin zal slagen de informatie in de zorgpaden heel duidelijk en volledig over te brengen zodat het voor alle betrokkenen een goed houvast kan bieden. Voor vragen ben ik natuurlijk bereikbaar, opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom: petrahollak@stofwisselingsziekten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.