Op zoek naar duidelijkheid

Special ontwikkelingsachterstand voorkantHet Sylvia Tóth Centrum is een centrum voor dagdiagnostiek voor onder andere kinderen met een onbegrepen ontwikkelingsachterstand.  Alle relevante medische specialisten zien hier op één dag de kinderen. Aan het eind van de dag worden de bevindingen samen met de ouders besproken. Om een indruk te geven wat er allemaal gebeurt op zo’n dag, liep ik een dag mee.

Het is nog rustig op het Sylvia Tóth Centrum als ik om 8.45 uur wordt begroet door dr. Gepke Visser, coördinator van het centrum. De afdeling bestaat uit een secretariaat, drie kamers voor de kinderen en hun ouders en een overlegruimte voor de specialisten. Het secretariaat heeft alle afspraken en onderzoeken ingepland en de planningsmedewerkers en verpleegkundigen zorgen ervoor dat de dag volgens een strak dagschema verloopt. De gezinnen zijn rond 8.00 uur gearriveerd en voor hen is de dag al begonnen op het Sylvia Tóth Centrum. De kinderneuroloog is al bezig met haar onderzoek bij Naomi (negen maanden) en Micha (vijf maanden). Samen met dr. Sabine Fuchs, metabool kinderarts, neem ik het dossier van beide kinderen door. Wat is er al onderzocht en wat zijn de bevindingen?

Nieuwsgierig hoe een dag op het Silvia Tóth Centrum er verder uit ziet? Lees dan verder in de special over ontwikkelingsachterstand! Deze special staat boordevol informatie over ontwikkelingsachterstand en ervaringen van anderen. Want wat houdt het leven in met een kind met een ontwikkelingsachterstand? Welke weg naar de diagnose bewandel je? En welke hulp kun je krijgen? Lees het antwoord op deze vragen en nog veel meer informatie in de special over ontwikkelingsachterstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.