Onderzoek naar opvoeding van kinderen met progressieve aandoening

Hoe voed je een kind op dat in plaats van vooruitgang een achteruitgang in ontwikkeling laat zien? Wat doe je als praten, lopen of denken minder worden en je wilt toch de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk houden? Welke keuzes maak je voor je kind en welke keuzes overkomen je? Deze en nog meer vragen willen we u graag stellen als u een ouder bent van een kind met een progressieve aandoening. Het is ons namelijk opgevallen dat in de literatuur over het opvoeden van kinderen dit soort vragen helemaal niet gesteld zijn. Wij denken dat uw ervaringen ons en andere hulpverleners zouden kunnen helpen om goed zorgaanbod te ontwikkelen voor ouders met een kind met een progressieve aandoening. Omdat er weinig tot geen theorie is proberen we zelf een theorie te maken. We doen dit door een interview met u af te nemen. Het interview duurt ongeveer 1 uur. Het doel is inzicht te krijgen in de keuzes, dilemma’s en problemen en de daarbij gevonden oplossingen die u als ouder bent  tegengekomen.

Het interview zal bij u thuis plaatsvinden, tenzij u het liever op een andere plek wilt  laten plaatsvinden. De gegevens zullen anoniem worden verwerkt en zijn puur voor informatief gebruik bestemd. Na afloop van het gehele onderzoek is er de mogelijkheid om een exemplaar van het onderzoeksverslag, waarin alle interviews anoniem beschreven staan, tot uw beschikking te krijgen. 

Wij hopen op een positieve respons en een uurtje van uw tijd, alleen of samen met uw partner. Mocht u willen deelnemen aan het onderzoek, mail dan naar demipeeters@student.ru.nl of m.vervloed@pwo.ru.nl.


Demi Peeters en dr. Mathijs Vervloed  
Radboudumc Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.