Nieuwe behandeling voor MELAS?

Het stofje KH176 is door de Europese Commissie aangewezen als potentieel weesgeneesmiddel voor de behandeling van MELAS. Dit is de eerste stap naar een daadwerkelijk geneesmiddel voor MELAS. KH176 is ontwikkeld door Khondrion, een Nederlands biofarmaceutisch bedrijf dat focust op therapieën voor mitochondriële ziekten. Door deze registratie van de Europese Commissie krijgt Khondrion hulp bij de ontwikkeling van KH176 tot geneesmiddel voor MELAS en de mogelijkheid om dit vervolgens te testen bij patiënten.

Eerder heeft de Europese Commissie KH176 ook al aangewezen als potentieel weesgeneesmiddel voor het syndroom van Leigh en heeft de US Food and Drug Administration (FDA) KH176 aangewezen als potentieel weesgeneesmiddel voor alle erfelijke mitochondriële aandoeningen met betrekking tot de ademhalingsketen. Momenteel wordt KH176 getest bij patiënten, in zogenaamd fase I/II onderzoek, wat in de eerste plaats de veiligheid en in de tweede plaats de werkzaamheid moet aantonen.

3 reacties:

 1. e brantenaar

  mijn vrouw (53) en mijn dochter (20) zijn vanaf hun geboorte drager van deze onvoorspelbare ziekte. als er een medicijn op de markt zou komen die alle klachten dragelijk zouden maken ,zou dat voor hun een hele verbetering zijn .. de ziekte zelf is erfelijk dus niet !!!!! met medicijnen teverhelpen..

 2. Daar ben ik ook benieuwd naar!

 3. Ik ben eigelijk wel benieuwd hoe ver dit nu al gebruikt word.
  Ik heb een vriendin aanstaande vrouw die dit heeft en ook een heftige variatie.
  Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen.
  Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.