Nieuw avontuur

Marjolein van der BurgtRuim 8½ jaar geleden toen ik bij VKS kwam werken, kende ik stofwisselingsziekten al wel. Mijn vader diagnosticeerde destijds stofwisselingsziekten als klinisch biochemicus in Maastricht (hij is inmiddels met pensioen). Ik was altijd onder de indruk van de verhalen die hij vertelde. Ik was dan ook zeer blij dat ik wat kon gaan betekenen voor ouders en patiënten met stofwisselingsziekten toen ik bij VKS werd aangenomen.

Ik ging aan de slag als wetenschappelijk redacteur en kreeg o.a. Wisselstof en de ziekte-informatiedatabase onder mijn hoede. Vooral de eerste tijd zat ik nog wel eens met een traan verhalen van jullie te lezen. De bewondering voor hoe gezinnen met stofwisselingsziekten en volwassen patiënten hiermee omgaan, is altijd gebleven. Het boeide me enorm hoe velen van jullie ondanks alle zorgen en verdriet toch kunnen genieten van de kleine dingen. Door de jaren heen heb ik veel mensen gesproken en heel veel verhalen gehoord en gelezen. Ik heb veel van jullie geleerd en daar ben ik dankbaar voor.

Ook heb ik de medische wereld leren kennen en de openheid en bevlogenheid van veel artsen en onderzoekers. Zij moeten alsmaar opboksen tegen de “grote” ziekten om geld en aandacht voor hun werk en patiënten te krijgen. Ik heb respect voor ze.

Door de jaren heen, met toenemende kennis over hoe de mens energetisch in elkaar zit, bekroop mij het gevoel meer te willen betekenen voor mensen zoals jullie. Informatie over zeldzame ziekten en de medische wetenschap zijn waardevol, maar ik merkte dat mijn verlangen groeide om meer te doen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en gezinsleden. Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mogelijk is dan wat de reguliere behandeling biedt. Een complementaire behandeling zou een mooie aanvulling zijn: the best of both worlds.

Ik begon me te verdiepen in alle aspecten van het mens zijn en natuurlijke manieren om de lichamelijke en geestelijke balans zo goed mogelijk te herstellen. Nu is dan ook het moment gekomen dat ik VKS ga verlaten en me meer ga richten op mijn eigen praktijk in holistische therapie en coaching.

Nogmaals bedankt dat ik een kijkje mocht nemen in de vele levens en in de wereld van stofwisselingsziekten. Ik wens jullie alle goeds.

Marjolein van der Burgt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.