Mijn eerste blog


Ik ben Linda van der Donk en ik heb 2 geweldige zoons Aiden (2014) en Liam (2017). Uit de hielprik is na een topstart toch gebleken dat Liam de stofwisselingsziekte Tyrosinemie Type 1 heeft. Samen met een medicijn en een strikt eiwitarm dieet gaan wij de toekomst vol goede zin tegemoet!


Wat een geweldige kans om blogs te mogen schrijven voor VKS. Ik schrijf al vaker van me af, dit helpt goed om gebeurtenissen een plek te kunnen geven. Het hoort bij het stukje verwerking dat er bij komt kijken, nadat je te horen krijgt dat je eigen kind ziek is. Iets dat de ver van je bed show was, maar ineens zo dichtbij en het gaat helaas niet meer weg. De knop moet omgaan om het beste uit dit nieuwe leven te halen wat er inzit. En wij als gezin kunnen dit, we doen elke dag ons best. Alles voor Liam!

De uitslagen van de laatste controle zijn binnen, het zit wel goed met Liam, stellen ze me gerust. In gedachten vink ik een nieuwe 3 maanden zonder ziekenhuis aan. Ook de diëtist heeft het nieuwe voedingsadvies naar ons verzonden; 2 hele grammen per dag erbij, wat een geluk! Het is stiekem gewoon even wennen. Liam kan nu zomaar af en toe iets ‘gewoons’ eten! Een koekje, klein broodje of een extra schep saus. Heerlijk om hier 3 maanden van te mogen genieten, maar we moeten er niet teveel aan wennen want het kan bij de volgende controle zomaar anders zijn.

Waar ik als moeder op dit moment zielsgelukkig van word zijn die vele veganisten in Nederland. Omdat die er tegenwoordig zoveel zijn, is het leven met een eiwitarm dieet een stuk gemakkelijker geworden! Om de haverklap worden er nieuwe geweldige producten ontdekt in de supermarkt.
Laatst kwamen er zelfs Magnums en Cornetto’s voorbij, nou die kopen we deze zomer vast en zeker nog wel een keer!!


Alle blogs van Linda van der Donk
Nieuwe ritmes | Verder gaan…. | Mijn eerste blog

Eén reactie:

  1. Karen Boekema

    Zo trots op jullie! Mooi stukje Lin, dat je met jouw positiviteit veel andere ouders mag bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.