Middelbare school


Mijn naam is Corrie Timmer. Ik ben diëtist voor volwassenen met een erfelijke stofwisselingsziekte in Amsterdam UMC, locatie AMC. Een heel mooi vakgebied om als diëtist in werkzaam te zijn. Het dieet is bij een deel van de stofwisselingsziekten de belangrijkste behandeling. Samen met mijn collega’s kijk ik vooral naar de mogelijkheden binnen het dieet. En hoe we kunnen helpen om het leven met een (strikt) dieet iets eenvoudiger te maken. Daar vertel ik graag iets over in mijn blog!


Het is zover: mijn zoon is een middelbare scholier. Dagelijks 2x 10 km fietsen, een zware tas mee, én een broodtrommel vol brood. Want eetlust bevorderend is het zeker, dat middelbare scholieren-leven. Waar eerst met moeite 2 boterhammen gegeten werden, gaan er nu 4 mee naar school, en wordt er ook soms een panini gehaald in de kantine. “Zo lekker, mam!”

Ik denk aan de middelbare scholieren met een stofwisselingsziekte die dezelfde weg volgen, maar dan met een eiwitarm, ketogeen of MCT-dieet. Dan moet je wel altijd genoeg ‘eigen eten’ meenemen. En die panini kun je wel vergeten!

Recent begaf ons tosti apparaat het. Nu hebben we een panini-maker in huis, want dat was “veel beter dan een tosti-apparaat” aldus de zoon: een knapperig warm broodje, gesmolten kaas, hmmmm…. Ik snap het helemaal, en voel mee met diegenen die dit aan hun neus voorbij moeten laten gaan. Ik hoop dat hen bij thuiskomst ook iets lekkers wacht. Misschien een panini-variant die past in een eiwitarm, ketogeen of MCT dieet? Dat moet lukken! Geen idee hoe? Vraag er eens naar bij uw diëtist erfelijke stofwisselingsziekten.


Alle blogs van Corrie Timmer
Niets doen | Op onze gezondheid! | Middelbare school | Van broccoli tot UMD | Boodschappen doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.