Lof der onvolmaaktheid, door Gerbert van Loenen

lof_der_onvolmaaktheid_isbn_9789025904272_1_1431036356Volgens Gerbert van Loenen bieden de media een oppervlakkige en eenzijdige blik op het leven met een ernstige ziekte of handicap, en de vraag of de dood soms een uitweg kan zijn. Het boek Lof der onvolmaaktheid probeert de lezers een bredere kijk op dit onderwerp te bieden zonder direct een concrete richting of antwoord voor te schotelen.

In het publieke debat wordt gefocust op zelfbeschikking en het uitbannen van uitzichtloos en ondraaglijk lijden. Twee controlemechanismen gericht op beheersing, op controle, en dat kan niet het hele verhaal zijn. De begrippen overgave en verbondenheid bieden ruimte om het debat completer te maken, met meer aandacht voor wat ons kwetsbaar en afhankelijk maakt.

Dankzij de aangehaalde verhalen, externe bronnen en korte interviews in het boek en de eigen ervaring van Gerbert van Loenen, wordt euthanasie in een breder perspectief gezet. Gerbert van Loenen sluit af met een oproep aan de gezonde mensen van Nederland om zorgvuldig om te gaan met je oordeel over de situatie waarin iemand die ziek is, zich bevindt.


Uitgeverij Ten Have, ISBN 9789025904272

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.