Kinderen houden je bezig


Mijn naam is Tamara Schiedon (1973) en ik heb MPS1 type Scheie. In mijn blog komt alles aan de orde wat ik mee maak in mijn leven. Want als blonde gehandicapte vrouw, alleenstaande moeder (van zoon Senna (2010)), communicatie-adviseur van beroep en ook nog eens Feyenoord fan, is het leven best leuk!


Mensen zitten als webdraden aan elkaar. Zo heb je een relatie met je partner, met familie, vrienden, collega’s, kinderen .. ik zit met een webdraad vast aan de grootste liefde van mijn leven. Senna! Ik heb nog niet zoveel over hem verteld dus nu eens mooi de tijd om daar verandering in te brengen.

Zonder over hem op te scheppen, maar Senna is een speciaal kind. Hij weet dondersgoed de beperkingen van zijn moeder. Zo loopt hij met oma in de Xenos en ziet een veger en blik met een lange steel. Ken je ze? Senna zegt dan tegen oma: “oma die moeten we voor mama kopen. Dan kan ik haar helpen met deze veger.” Of als ik vraag of hij iets voor mij van de grond wil oprapen: “tuurlijk mama!” Zo kan hij ook al zelf zijn sokken, ondergoed, broek en schoenen aantrekken. Eigenlijk zijn we hem al stiekem een beetje aan het trainen voor de basisschool. Zodat hij dadelijk in maart het meeste zelf kan doen en ik alleen maar de puntjes op de i hoef te zetten. Zoals zijn haar, want ook Senna zijn haar zit als het haar van de topscoorder van Feyenoord, Graziano Pellè.

Ons doel is dat we met zijn 4e verjaardag minder hulp nodig hebben, ik hem gewoon iedere dag zelf kan verzorgen en naar school kan brengen.

Toneel speler
Senna heeft tevens een grote fantasie. En speelt dagelijks wel tientallen rollenspellen. Op het kinderdagverblijf zijn ze er ook nog steeds verbaasd over, maar trots tegelijkertijd want hij neemt de andere kinderen mee in zijn spel. Jaja, een geboren leider, want opdrachten neemt hij ook niet zomaar aan. Naar de wc gaan doet hij het liefst uit zichzelf, als ik hem vraag naar het toilet te gaan is zijn standaard antwoord: “Ik moet niet plassen.” Totdat je er een wedstrijdelement ingooit en hem zegt: “Wie het eerst bij het toilet is die wint.” Je snapt wie er het eerste is …. Juistem!

Zo vroeg hij rond zijn derde verjaardag ook al naar zijn vader. Waarna ik hem met tranen over mijn wangen uitgelegd heb dat zijn vader ergens anders woont. Regelmatig komt deze vraag en nog velen daarbij terug. Ik had hem zo graag een leuke band met zijn vader gegund en vind het vreselijk dat die er nu niet is. Ik geef Senna eerlijk maar op een kinderlijke wijze antwoord. Hij mag later, als hij wat groter is, zelf beslissen of hij contact met zijn vader wil opnemen.

Behang
Senna aug 2013Naast dat het een mooi, lief, super sociaal en heel ondeugend jongetje is, heeft hij net als andere kinderen zo zijn mindere momenten. Momenten dat ik hem wel achter het behang kan plakken. Als ik dat dan ook tegen hem zeg, dan kijkt hij verwonderd naar het behang en vraagt mij: ”mama hoe doe je dat dan?” Mijn antwoord is dan: “gewoon met lijm.” En eigenlijk moeten we dan allebei weer lachen.

Nee, het zonnetje in huis dat altijd zingt, lacht, zichzelf in de spiegel bekijkt en nu nog steeds het liefst in zijn zwarten pieten pak loopt, die kan ik nooit meer missen. Voor altijd in mijn hart en voor altijd mijn grootste liefde.

 

 


Alle blogs van Tamara Schiedon
Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 18 OUDER WORDEN | Leven met een stofwisselingsziekte aflevering 17 NRG bike | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 15 VKS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 14 PATIENT EMPOWERMENT | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 13 UWV | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 12 BEDANKT!!! | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 11 SPAANS BENAUWD | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 10 VAKANTIEHUIS | Leven met een stofwisselingsziekte, Afl. 9 RELATIES | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 8 LOOPGIPS | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 7 OPERATIE | Leven met een stofwisselingsziekte, afl.6 COMPENSATIEGEDRAG | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 5 | Leven met een stofwisselingsziekte, afl. 4 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 3 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 2 | Leven met een stofwisselingsziekte, aflevering 1 | Tamara Schiedon, meer dan ik alleen! | Wat wil de regering nou van mij? | Soort zoekt soort | De zwakste schakel | Keuzes maken | De woorden van een kind | Mama, ben jij vroeger op school gepest? | Vrouwelijke ‘rokjesdag’ bestaat niet | (Niet) huilen op eerste schooldag | Dan ben je zomaar ineens arbeidsongeschikt | Gelukkig (een) nieuwjaar | Ik ben er nog | Project Renovatie gaat van start!! | Kinderen houden je bezig | Hoe gaat het met je? | Dankbaar | Praten als Brugman – deel 2 | Praten als Brugman – deel 1 | Veertig klinkt heel oud | Op je snuitje gaan | Nieuw jaar nieuwe kansen | Acceptatie, makkelijker gezegd dan gedaan | Déjà vu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.