KH176 veelbelovend medicijn voor mitochondriële aandoeningen

In de KHENERGY studie is KH176 onderzocht als nieuw medicijn voor patiënten met de genafwijking m.3243A>G, wat leidt tot de mitochondriële aandoeningen MELAS, MIDD en gemengde vormen hiervan. Twintig patiënten kregen een maand lang twee keer per dag 100 mg van het medicijn. Ondertussen zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd en hebben patiënten vragenlijsten ingevuld voor hun stemming en kwaliteit van leven.

In een persbericht bracht Khondrion, het farmaceutisch bedrijf dat KH176 heeft ontwikkeld, naar buiten dat de eerste resultaten veelbelovend zijn wat betreft de bijwerkingen en veiligheid. De hoeveelheid van het middel in het bloed bleef onder veilige waarden. Daarnaast was er een positief resultaat te zien op de alertheid. Ook was er een verbetering te zien in de mate van angst, depressiviteit en kwaliteit van leven, gemeten met speciaal hiervoor ontwikkelde vragenlijsten. Daarbij gaven patiënten aan minder last te hebben van migraine.

Dit zijn veelbelovende resultaten, gezien de korte duur van het onderzoek. De resultaten gaan uitgebreider gepubliceerd worden in een artikel. Verder onderzoek moet uitwijzen of het middel op langere termijn meer positieve resultaten laat zien. Khondrion hoopt snel met vervolgonderzoek te starten.

Bron: Khondrion (2017, 22 november). Khondrion presents Phase II KHENERGY trial data [Persbericht].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.