JADE!!!!!!!!!! ❤️


Ik ben Cindy, moeder van Jade* en Floor. Jade is in 2016 op elfjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van GSD 1b in combinatie met gedilateerde cardiomyopathie. Maar wat heeft Jade veel liefde, blijdschap en kracht gegeven; niet zeuren, niet klagen, maar leven! Ze is nu bij Jeroen, haar vader die in 2014 is overleden aan longkanker. Floor en ik missen onze grote schatten enorm! In deze blogs ga ik schrijven over alles wat wij hebben meegemaakt, over hoe het nu met ons gaat en vooral over Jade!


Ik wil je roepen… Je naam heel hard schreeuwen… Zodat jij mij vast en zeker kunt horen.

Maar ook anderen moeten jouw naam weer horen. Soms moet dat gewoon, ik schreeuw wel. En dat zorgt dan heel eventjes voor een piep in hun oren. PIEP!!!!!!

Weten zij wel dat het leven zonder jou vanzelfsprekender wordt, maar het gemis alleen maar meer?!

Dat kan toch ook niet anders??? Weten ze eigenlijk nog wel hoe bijzonder jij was? En pas 11 toen je doodging, nu precies 4 jaar geleden? En dat jij echt overal, maar dan ook overal een draai aangaf, zodat het toch weer leuk werd.

Uiteraard weten ze dat nog. Maar er gebeurt niets nieuws rondom jou, dus het gaat ook minder over jou. Slik…

Doe ik zelf aan mee hoor. Maar in mijn gedachten denk ik altijd wel een kort ogenblik aan hoe jij iets zou hebben doorlopen.

En tja, hoe vervelend wordt het ook, als ik continu een verhaal naar jou toe zou trekken. Alles wat voor die ander dan actueel is en leeft, is voor mij een herinnering aan, of een fantasie over hoe het zou zijn geweest als…

Maar het is altijd een stilstaand beeld, zonder vervolg. Want jij bent dood. Een keiharde waarheid.

Met Floor zo lekker praten over jou is daarentegen wel heel natuurlijk, of met opa en oma, of met Sander en Josette. Zij missen jou ook enorm. En niet te vergeten mijn vriendinnen.

Het is dan niet beladen, we hebben dan vooral weer lol om jou.

En dan komen de tranen, want na dat heerlijke geklets stopt jouw leven weer, iedere keer opnieuw.

Nu ook, ik schrijf over jou, maar zo dadelijk houdt dat weer op. Je bent weer zo dichtbij, maar sluit ik mijn laptop, ben je ineens weer verder weg.

En ja, je zit in mijn hart en in mijn gedachten. En ik weet dat je er soms bent, je bent nooit echt weg nee. Weet en voel ik ook allemaal wel! Maar hallo, wat mis ik jouw echte aanwezigheid, je geklets, jouw gelach, je fantasie, ons geknuffel, soms het gezeur en jouw directheid en ga maar door!!!!!!

En dan ineens kan ik anderhalf uur over jou praten, met iemand die jou wel kende van gezicht, maar verder ook niet of nauwelijks. Maar hij wil jou wel dolgraag leren kennen! Op dat bewuste moment heb ik aan 1 stuk door vol trots en blijdschap over jou verteld. En werd ik er verdrietig van? Nee, juist niet, ik was weer even bijna compleet.

Als iemand, die inmiddels van grote waarde is voor mij, jou goed wil leren kennen, dan ben ik dolgelukkig. Meer dan dat zelfs!!! En hij luisterde vol bewondering naar mij, vol ontzag voor jou.

Steek die maar in je zak JADE!!!! Ik zorg er wel voor, samen met Floor en de rest, dat jij blijft voortbestaan!

En kijk eens naar de foto, deze foto kende ik niet eens. Kreeg ik via ‘Google herinneringen’ of zoiets? Die pure, stralende, iets ondeugende blik in jouw ogen, zo mooi. En hier was je al zo ongelooflijk ziek.

Jij plukte de dag, zoals jij dat kon. Jij plukte zelfs een bloem met 11 van de 12 blaadjes aangetast. Jij bleef de pure schoonheid zien.

Een levenskunstenaar, dat was jij JADE!!!!!!!

IK HOU VAN JOU!!!!!!!!!!!!!!

PIEP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Alle blogs van Cindy Starte
Twee intense weken | JADE!!!!!!!!!! ❤️ | Pijnlijke gewenning | Zorg uit handen geven | 13 | Open boek | Roller Coaster | Meisje(s) toch… | Eerlijk zijn! | Hieperdepiep hoera, Jade is 10 jaar! | Oost, West, thuis best, maar niet als het minder gaat! | Eventjes naar Utrecht… | Een grote sprong… | Stap voor stap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.