Huisartsenbrochure over Neurodegeneratieve Aandoeningen


VKS heeft, samen met VSOP en het NHG een  huisartsenbrochure overneurodegeneratievestofwisselingsziekten uitgebracht. 

De brochure over neurodegeneratieve stofwisselingsziekten is onderdeel van een reeks van brochures over zeldzame aandoeningen, voor de huisarts.  Er worden veel verschillende ziekten in behandeld die als kenmerk hebben dat de hersenen bij het ziekteproces betrokken zijn.

De bedoeling is dat de brochures aan huisartsen aanknopingspunten geven, voor de behandeling en het volgen van een zeldzame stofwisselingsziekte. Huisartsen hebben daar meestal niet veel kennis over. Patiënten of ouders kunnen zelf de brochure meenemen naar de huisarts óf de huisarts kan er kennis van nemen via de website van het NHG, de beroepsvereniging van huisartsen. 

Zo worden zowel huisarts als patiënt geinformeerd en komen ze samen tot de beste zorg rondom de stofwisselingsziekte en de verdere gezondheid van de patiënt.
VSOP is een alliantie van patiëntenorganisaties rond erfelijke en zeldzame aandoeningen. VKS is hierbij aangesloten. Zij coordineerden het project rondom de huisartsenbrochures.De reeks brochures ken ook een brochure voor de stofwisselingsziekte PKU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.