Houvast, voor het ongeneeslijk zieke kind en het gezin

Als een kind ernstig ziek is en niet meer genezen kan worden, is dat intens verdrietig. Zowel het kind als het gezin krijgt te maken met spanning, onzekerheid en een toekomst die niemand had verwacht. Als het kind uiteindelijk zal overlijden is dat zwaar om te moeten accepteren. Juist in zo'n moeilijke tijd is het van groot belang om samen mooie momenten te creëren en te koesteren.

"Hou me vast" doosje + "vergeet me niet" doosje
Speciaal voor het ongeneeslijk ziekte kind en het gezin dat zich in deze situatie bevindt zijn "hou me vast" en "vergeet me niet" doosjes en de daaraan gekoppelde websites ontwikkeld. De doosjes en hun bijzondere inhoud en de websites zijn bedoeld om moed, energie en houvast te geven en om het kind en gezin te helpen mooie momenten en herinneringen te creëren als het afscheid dichterbij komt. Het "hou me vast" doosje is bestemd voor kinderen in de palliatieve fase, het "vergeet me niet" doosje voor kinderen in de terminale fase. De doosjes bevatten en dag- en doeboek met diverse spulletjes en activiteiten om waardevolle momenten samen te creëren en te koesteren.Houvast doosje

De behoeftes van kinderen en ouders
De inhoud van de doosjes en de informatie en activiteiten op de websites zijn zeer zorgvuldig samengesteld. Er is onderzoek gedaan naar de behoeftes van ouders en kinderen die zich in een soortgelijke situatie bevonden. Daaruit bleek dat de gezinnen zo geleefd worden door de ziekte, dat zij zich niet meer bewust zijn van de waardevolle momenten die er nog zijn. Momenten die niet meer overgedaan kunnen worden. Deze doosjes en de daarbij behorende websites dragen bij aan de bewustwording hiervan.

Kijk voor meer informatie op www.houmevast.nl en www.vergeetmeniet.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.