Er is geen zomer vol feest als…


Mijn naam is Laura Laella Kers (1994) en ik ben een van de vier kinderen die mijn prachtige ouders hebben. Mijn ouders zijn beide dragers van de stofwisselingsziekte MCADD. Waar mijn broer en zussen nergens last van hebben ben ik ‘de gelukkige’ die deze ziekte wel heeft. Zou ik anders willen? Denk het niet. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben en tot hoe sterk ik ben.


‘…er geen zon en alcohol is geweest’. Wij mensen genieten nou eenmaal meer van het zonnige weer met een drankje. Op het terras, op het strand, in de achter- of voortuin. Wij hebben in de zomer elke vrijdagmiddag, met de buurt, een uurtje waarop het weekend wordt ingeluid. En ja, met een alcoholische versnapering.

Vroegâh
Toch is het een beetje oppassen geblazen. Waar ik vroegâh redelijk kon drinken (lees een jaar of 18 en voor iemand met mijn ziekte was dat onverstandig) sta ik nu al op zijn kop na 2 à 3 wijn. In de zomer sneller dan in de winter. Weinig eten, de bakkes bruin laten worden en voordat je het weet staat er een wijntje, roseetje of een heerlijke frisse Gin Tonic voor de neus.

Dronken? Nee!
Tijdens het uitgaan ging er flink wat drank naar binnen, maar ik kon dat blijkbaar handelen. Ik weet, onbeschoft gezegd, mijn ‘top avondje’ zuipen nog (en ik ben er een van de manieren en nette taal): 1 liter zoete witte wijn, 7 bier, 2 mixjes en een handvol shotjes. Dronken? Nee! Misschien ben ik ooit iets aangeschoten geweest, maar nooit zo gemerkt. Weinig tot geen katers gehad in die tijd.
Maar ondertussen wel die 45-urige werkweek volhouden. Assistent Filiaalmanager was de baan die ik toentertijd had. Lichamelijk dus veel inspanning. Maar the key in die tijd? Eten vóór het stappen en ná het stappen. Lang leven de Turkse pizza’s en Subway. Maar ik was er klaar mee.

Op mijn 21e vertrok ik vol goede moed, 2 koffers, als single en 20 kilo’s zwaarder naar mijn nieuwe thuisbasis: Engeland. Op mijn 22e kwam ik terug: completely transformed. Letterlijk & figuurlijk. Ik was compleet gedutchlisched (het rechttoe rechtaan van de Hollanders, zeggen waar het op staat, maar zo beleefd als een Engelse). Naast dat kwam ik terug naar Nederland met een auto vol spullen en de liefde van mijn leven. Ik was sterker dan ooit en 20 kilo’s lichter. Ik was van het ‘gezuip’ af. Niet ieder weekend weer glazen vol naar binnen.

Uhu, I did it
Sporten hielp mij ook om te minderen in alcohol! Niet dat ik nou elk weekend goed op zijn kop stond, maar het hielp en het helpt nog steeds. In Engeland had ik een doel gesteld. Op eigen wilskracht ben ik een heel eind gekomen, maar toch had ik een Personal Trainer ingeschakeld om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten en alles uit mij te halen wat er te halen was. AND I DID IT. Ik had van die verdomde 6-pack een 8-pack gemaakt. Mijn doel bereikt. Strak in mijn vel en uber proud. Wel gevaar voor eigen leven, maar daar komt in de volgende blog meer over.

Alcohol is leuk, maar wel in de juiste balans. Drukke tijd voor- of achter de boeg? Beperk die o zo heerlijke alcoholische versnaperingen dan even. En drink water! Kinderen in deze leeftijd? Lastig maar praat er over en leg de consequenties uit! Mocht ik ergens bij kunnen helpen, let me know!

Maar geniet en laat genieten, van dit zonnige weer.


Alle blogs van Laura Laella Kers
Hello 2021! | De strijd met de acceptatie | White flag | Overwinning | Hallo mensen | Welkom 2020! | Werken | Hip hip not yet hooray! | Feestweken | Schrijven | Updateje | De vogeltjes fluiten en de lucht is blauw | De liefde is er wel | Aangenaam | Throwback | That’s my real life | Work, work, work! | Holyday | Het is en blijft zomer | Er is geen zomer vol feest als… | I’m back! | Rarara wat is het | Verschillende gevoelens | Hip hip hooray!

Eén reactie:

  1. Had niet gedacht dat je zo’n wilde was vroeger, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.