De Blauwe Gids biedt mensen met een beperking onbezorgd vakantieplezier!

De nieuwe editie van De Blauwe Gids is weer verkrijgbaar. Deze speciale jaarlijkse uitgave helpt u om de juiste keuze te maken uit het aanbod van aangepaste vakanties. In deze gids presenteren accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland hun aangepaste accommodaties en hun bijzondere dienstverlening.

Naast het vakantieaanbod zijn ook reistips en leuke reisverhalen van mensen met een beperking opgenomen. Maar De Blauwe Gids geeft ook veel extra informatie, bijvoorbeeld over het vrijwilligerswerk dat de reizen mogelijk maakt, de financiën (inclusief het persoonsgebonden budget), verzekeringen en de toegankelijkheid van accommodaties.

De gids wordt uitgegeven door de NBAV, de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties. De NBAV hanteert een eigen keurmerk, dat de door de vereniging nagestreefde hoge kwaliteit garandeert van de vakanties en van de tijdens reis en verblijf benodigde zorg. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. De uitgave bevat o.a. de informatie van de leden van de NBAV.

Ervaringsverhalen
Annie Sanders (81) uit Aalden, Drenthe, ging al drie keer met een NBAV-lid op vakantie en genoot elke keer met volle teugen. “Petje af voor de organisatie,” vindt zij. “Knap hoe wij elke keer weer met een gevarieerd programma worden verrast.” Annie kiest voor op maat gesneden vakanties. “Ik kan nog veel dingen zelfstandig, maar bij bepaalde zaken heb ik hulp nodig. Dan is het fijn te weten dat er 24 uur per dag verpleging aanwezig is. Het aangepaste vakantieverblijf is van alle gemakken voorzien.”

Wiep Brommer reisde met een van de NBAV-leden naar Zwitserland en Rome. Het werd een schitterende reis, met vele bijzondere ervaringen en interessante excursies, maar ook voldoende tijd om tussendoor tot rust te komen. “Als ik er een reisverslag van moest maken, zou dat een klein boekwerkje worden, zoveel mooie indrukken doe je op.”

De dochter van rolstoelgebruiker Pia Hendriks trok haar moeder over de streep en liet haar Egypte zien. Reizen is voor Pia vanwege haar fysieke beperking altijd een kwestie van diep ademhalen, maar ze vond het geweldig. “Met een knoop in mijn maag nam ik de trein richting Schiphol, maar ik weet nu dat vliegtuigen bijvoorbeeld aparte rolstoeltjes hebben voor als je naar het toilet moet. Ook op Schiphol en in Caïro kreeg ik goede begeleiding.”

Wilt u net als Annie, Wiep en Pia genieten van een onbezorgde vakantie, bestel dan De Blauwe Gids 2015 via www.deblauwegids.nl. Deze wordt tegen een kleine vergoeding bij u thuis bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.