De Blauwe Gids biedt mensen met een beperking onbezorgd vakantieplezier!

de blauwe gidsDe nieuwe editie van De Blauwe Gids is weer verkrijgbaar. Deze speciale jaarlijkse uitgave helpt u en uw cliënten om de juiste keuze te maken uit het aanbod van aangepaste vakanties. In deze gids presenteren accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland hun aangepaste accommodaties en hun bijzondere dienstverlening.

Naast het vakantieaanbod zijn ook reistips en leuke reisverhalen van mensen met een beperking opgenomen. Maar De Blauwe Gids geeft ook veel extra informatie, bijvoorbeeld over het vrijwilligerswerk dat de reizen mede mogelijk maakt, de financiën (inclusief het persoonsgebonden budget) en verzekeringen.

De gids wordt uitgegeven door de NBAV, de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties. De NBAV hanteert een eigen keurmerk, dat de door de vereniging nagestreefde hoge kwaliteit garandeert van de vakanties en van de tijdens reis en verblijf benodigde zorg. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. De uitgave bevat o.a. de informatie van de leden van de NBAV.

Geweldige ervaringen
Actief zijn in een onbekende omgeving is best lastig als je niet al je zintuigen goed kunt gebruiken en je je evenwichtsorgaan mist. Dankzij de juiste zorg kan het echter wel. Conny was zelf ooit vakantievrijwilliger, maar haar gezondheid ging helaas achteruit. Desondanks beleefde zij al drie keer een mooie vaarvakantie. “De zorgvrijwilligers bieden de juiste ondersteuning. Ze vragen ook heel respectvol wat je nodig hebt. Bovendien hebben ze tijd voor je, wat tegenwoordig niet altijd vanzelfsprekend is.”

Sinds bij Alexander MS genadeloos toesloeg, is op vakantie gaan niet meer zo vanzelfsprekend. Hij heeft één-op-één zorg nodig. Dankzij de hulp van meereizende vrienden maar vooral van vrijwilligers en professionele begeleiders maakte hij een geweldige achtdaagse cruise langs de Noorse kust. “Dit was écht vakantie, heerlijk. Kunnen ontspannen in de wetenschap dat de zorg die je nodig hebt in de buurt is. Ik heb heerlijk kunnen bijtanken en me geen moment patiënt gevoeld.”

Vanwege een hoge dwarslaesie verplaatst Rinus zich in een elektrische rolstoel. Geen beletsel echter om een mooie vakantie te hebben in het Turkse Bodrum. “De rolstoel is geen enkel probleem. Niet op het toilet, niet in de douche en niet in het zwembad. Deze zijn allemaal aangepast en problemen worden snel opgelost. Alles was perfect geregeld en het personeel was ongelooflijk hulpvaardig en vriendelijk. Helemaal fijn was de professionele hulp, want tillen of verplaatsen vereist speciale til- en heftechnieken.”

Wilt u net als Conny, Alexander en Rinus genieten van een onbezorgde vakantie, bestel dan De Blauwe Gids 2016 via www.deblauwegids.nl. Deze wordt tegen een kleine vergoeding bij u thuis bezorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.