Cios in Frankrijk 2015 week 1

Toen wij vorig jaar het bericht kregen dat we in 2015 mee mochten met het project Cios in Frankrijk wisten we niet wat we konden verwachten. Maar volgens de mensen die ons waren voor gegaan door de jaren heen was het iets onvergetelijks.

En inderdaad, we zijn nu 5 dagen terug en nog steeds is deze week niet uit ons hoofd te krijgen. Wat hebben we genoten.  Voor onze dochter Amy van 10 jaar stonden er 3 buddy’s klaar die haar overal in hielpen. Ze heeft genoten. In de ochtend lekker knutselen, zo werd er de eerste dag een t-shirt versierd en stond de tweede dag in het teken van het maken van een familievlag . In de middag was er een wat actievere bezigheid, zoals waterspelletjes met als afsluiting een buikschuifbaan, een Vossenjacht en levend Ganzenbord. De leukste dag vond ze de dinsdag, toen de ouders een dagje weg gingen. Dit was ook voor ons als ouders een supermooie dag met een rondvaart over de Dordogne en een bezoek aan Chateau des Milandes, het voormalige onderkomen van Joséphine Baker.  Overigens hadden wij natuurlijk de rest van de week ook niets te klagen. Voor het eten werd gezorgd en de kinderen werden bezig gehouden. Wij hebben daarom ook vaak bij het zwembad zitten kletsen. Waarbij zelfs de koffie en thee gebracht werd.

Gezellig waren ook de avonden. Als de studenten hun ‘evaluatie van de dag c.q. vergadering’ achter de rug hadden, kwamen ze naar de Abri waar iedereen samen nog een biertje of ander drankje kon nuttigen en waar menig kaartspelletje werd gespeeld.
Ook geweldig was de bonte avond. Zo leuk om al die andere gezinnen bezig te zien en natuurlijk ook ons eigen optreden. Genoten. Natuurlijk hadden alle kinderen de eerste prijs, met uitzondering van de benjamin van onze week, de 4-jarige Angelina ging er met de super hoofdprijs vandoor met haar liedje: slaap kindje slaap.

Ik zou nog een veel groter stuk kunnen schrijven over deze bijzondere en unieke week. Maar graag wil ik nog even alle studenten en begeleiders van de Cios bedanken, wil ik Iet bedanken dat we te gast mochten zijn op haar domaine Lou Peyrol, Frank (de beheerder) voor het heerlijke eten en dan vooral de knoflooksoep. Maar natuurlijk ook alle sponsors, donateurs en andere geldschieters.  Zonder al die mensen zou deze onbeschrijfelijke gebeurtenis immers niet kunnen plaatsvinden.

Fam. Honders, Tilburg

Cios in Frankrijk (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.