Angst en stress in Coronatijd

We hebben allemaal onze zorgen over Corona en Covid-19 en hoe hier het best mee om te gaan in ons dagelijkse leven. We volgen de maatregelen die ons door de regering en het RIVM worden aangereikt. Het is een houvast. Ouders van kinderen met een stofwisselingsziekte ervaren deze zorg over Corona en Covid-19 vaak in een nog grotere mate, want het gaat toch om een kwetsbare groep. Dat komt naar voren in de vragen die gesteld werden voorafgaand aan onze twee Webinars en ook in onze facebook-posts die hiermee te maken hebben.

Een van de onderwerpen die nu erg leeft: na de meivakantie gaan de basisscholen weer open. Daar waar de reguliere basisscholen voorzichtig en langzaamaan een invulling geven, start het speciaal onderwijs direct met hele dagen. Voor sommige ouders, met een kind op het speciaal onderwijs, kan dat weer extra stress meebrengen. Want hoe moet dat met taxivervoer, dagelijkse zorg, contact van dichtbij? Weegt dat op tegen de behoefte aan structuur? Hoe vind je een balans in dat wat je voelt en dat wat is?

In ons laatste webinar sprak psycholoog Geja van Prooijen, zelf ervaringsdeskundige en contactpersoon voor een van onze diagnosegroepen, over angst en stress in Coronatijd. We hebben de dia’s die bij dit stukje horen samengevoegd in een document, zodat de kernpunten nogmaals na te lezen zijn. Onze Webinars zijn ook terug te kijken op ons youtube kanaal ‘Volwassenen, kinderen en Stofwisselingsziekten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.