« Boomplantdag 2017

Boomplantdag 2017 (30) (Small)

2 reacties:

 1. Ik heb het grenslandpad gelopen en daar een film van gemaakt.
  Dit pad komt ook over de dijk met herinneringsbomen, monument voor een kind.,
  Via internet kom ik met mijn informatie niet verder dan dat dit gebeurt op boomplantdag 2017 en dat het kinderen met een stofwisselingsziekte betreft.
  Ik wil echter een juist commentaar onder de film en ook de juiste muziek.
  Mijn vraag aan u is: is dit een begraafplaats of een gedenkplaats of misschien bijde.
  Kunt u mij wat meer vertellen over dit monument.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank

  • Caroline van Essen

   Beste Krijn,
   De herinneringsdijk is een dijk waar 150 lindebomen geplant zijn. Deze bomen zijn ter herinnering voor kinderen die overleden zijn aan stofwisselingsziekten. Aan het begin en eind van het pad staat een monument, dit is het ‘Mo(nu)ment voor een Kind’. De bomen zijn geplant door de ouders van de overleden kinderen. Deze mensen komen vanuit heel Nederland en het is ook een hele variatie aan stofwisselingsziekten die hier zichtbaar is. Het is dus geen begraafplaats, maar een herdenkingsplek. Vanaf 2020 zullen er op een nieuw (aansluitend) stuk dijk weer nieuwe bomen geplant kunnen worden. Op onze website kun je in de zoekbalk ‘mo(nu)ment voor een kind’ typen, en dan komt er veel meer informatie over de herdenkingsdijk naar voren. In oktober is er jaarlijks een Onderhoudsdag, waarbij ouders, vrienden en familie gezamenlijk werken aan het onderhoud van de bomen. Natuurmonumenten helpt hier ook bij.
   In maart van elk jaar is er een Boomplantdag, er is echter een stop van 2 jaar geweest omdat de herdenkingsdijk vol stond. Deze dag in maart is tevens een Herinneringsdag waarbij ouders van deze overleden kinderen bij elkaar komen in Nisse. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wil je meer weten, dan kun je gerust contact met me opnemen. Met vriendelijke groet, Caroline van Essen (caroline@stofwisselingsziekten.nl)
   https://www.stofwisselingsziekten.nl/?s=monument+voor+een+kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.