5500 kilometer kajakken voor de ziekte van Batten

Op 27 augustus vertrokken Feike, Fenna en Willem met hun kajak uit Amsterdam om acht maanden later te arriveren aan de oostkust van Italië. Inmiddels hebben zij 2000 kilometer per persoon afgelegd, de Noordzee getrotseerd en de kajaks 185 keer uit het water gehaald bij de sluizen in Midden Frankrijk. Via de rivieren de Saône en de Rhône zijn ze aangekomen bij de Middellandse Zee. Vanaf daar zetten ze hun tocht richting het oosten voort.

Dat doen ze niet alleen voor zichzelf. Deze reis is erop gericht om aandacht te vragen voor de ziekte van Batten. “Wij zijn jong en kunnen deze inspanning wél leveren en helpen daarmee heel graag kinderen die dat nooit zullen kunnen.”

Al 85 dagen zoekt het drietal aan het einde van de dag een plek voor hun tentje. Hevige wind, stromende regen en vrieskou hebben ze overwonnen, maar ook peddelden vaak ze in een stralende zon. Ze vissen vanuit de kajak voor avondeten, vinden hun weg tussen de Fransen en leren elkaar nog beter kennen dan voorheen. Ze zijn met hun kleine bootjes grote havens gepasseerd en hebben moeten improviseren bij obstakels als de Westerschelde en Parijs. Ook ontmoeten ze veel mensen, die maar wat benieuwd zijn naar de verhalen van het kajakkende drietal.

Aan iedereen die het maar wil horen wordt de ziekte van Batten onder de aandacht gebracht. “We merken dat net als in Nederland de meeste mensen de ziekte van Batten helemaal niet kennen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.