20 jaar Herinneringsdijk

Op de dijk, in Heinkenszand in Zeeland, staan inmiddels 149 linden. Deze zijn geplant ter nagedachtenis van overleden kinderen met een stofwisselingsziekte.

Afgelopen weekend vond voor de twintigste keer de bijbehorende herinneringsbijeenkomst plaats en stonden we stil bij deze kinderen.

Ruud van Leerzem, zelf ouder van twee overleden kinderen met een stofwisselingsziekte, was al die twintig jaren als mede-initiatiefnemer en organisator betrokken bij deze bijeenkomsten. Dit was zijn laatste keer.

Boekje
Omdat Ruud al die jaren zo belangrijk was, kreeg hij uit handen van VKS-directeur Hanka Dekker het eerste exemplaar van “20 jaar Mo(nu)ment voor een kind” uitgereikt. Hierin staan herinneringen van ouders aan hun overleden kind(eren) en de liedjes die Ruud de afgelopen jaren voor de bijeenkomsten heeft geschreven.

Mocht u ook interesse hebben in een boekje, er is nog een aantal exemplaren beschikbaar. Mail dan naar info@stofwisselingsziekten.nl. Het boekje is voor € 10,- verkrijgbaar, exclusief verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.