17 september campagne Zeldzame Ziekten

In Nederland hebben naar schatting 1 miljoen mensen een zeldzame aandoening. Van de 5.000 tot 8.000 zeldzame aandoeningen is er bij ongeveer 80% sprake van een genetische oorsprong.
Mediaplanet wil daarom aandacht vragen voor diverse thema’s omtrent zeldzame aandoeningen. Op maandag 17 september 2018 zal de crossmediale campagne ‘Zeldzame Ziekten’ landelijk worden verspreid. De special is verkrijgbaar bij de Telegraaf van 17 september in alle grote randsteden. Daarnaast zullen de artikelen uit de special te lezen zijn op www.mijn-lichaam.com. Op deze website is ook aandacht voor VKS en ‘Expertise in kaart’.

Onderwerpen
Topsporters Rafael van der Vaart en Estavana Polman vertellen over hun rol als ambassadeurs van het Zeldzame Ziekte Fonds (ZZF). Daphne Deckers vertelt over haar zoon die lijdt aan de ziekte van Kawasaki. Ook delen verschillende families hun verhaal over de impact van een zeldzame ziekte op het gezin en spreken diverse artsen over verschillende zeldzame aandoeningen, zoals de Ziekte van Fabry, Pulmonale Arteriële Hypertensie en periodieke koortssyndromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.