Vacature coördinator lotgenotencontact

GEZOCHT: Een enthousiaste regelaar die oprecht interesse in mensen heeft en goed kan luisteren, die organisatorisch uitblinkt en die vrijwilligers op de juiste manier weet aan te sturen.

VKS

VKS is dé patiëntenorganisatie voor mensen die te maken hebben met erfelijke stofwisselingsziekten. Er zijn meer dan 600 verschillende stofwisselingsziekten bekend. VKS vertegenwoordigt meer dan 160 verschillende ziekten. In Nederland zijn zo’n tienduizend mensen die een stofwisselingsziekte hebben. VKS brengt lotgenoten (ouders, patiënten) in contact met elkaar, zorgt voor ziekte informatie en voorlichting, komt op voor de belangen van hun leden en staat in nauw contact met artsen en onderzoekers. Op het kantoor in Zwolle werken 6 medewerkers, de meesten parttime. De activiteiten van VKS vinden plaats in het hele land, veelal in de buurt van academische ziekenhuizen.

Coördinator lotgenotencontact

Als coördinator lotgenotencontact breng je lotgenoten bijeen en organiseer je informatiebijeenkomsten (zowel locatie als programma inhoudelijk en meestal op zaterdag) en bent hierbij ook aanwezig (ongeveer 15-20 zaterdagen per jaar en vooral in voor- en najaar). Jij bent het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en contactpersonen die eventueel hierbij betrokken zijn. Je ondersteunt en stuurt waar nodig en durft knopen door te hakken. Als spin in het web weet je waar de leden van VKS behoefte aan hebben en geeft hier vorm aan. Ook weet je nieuwe vrijwilligers en contactpersonen aan VKS te binden en te selecteren. Leden weten jou te vinden omdat je een luisterend oor hebt. En weten jou te waarderen omdat je enthousiast, oprecht, ondernemend, motiverend en authentiek bent.

Kwalificaties en vaardigheden

  • HBO of WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een omgeving waar vrijwilligers belangrijk zijn, bij voorkeur in hulpverlening of zorg;
  • Didactische vaardigheden;
  • Zelfstandig en planmatig te werk gaat. Een talent voor organiseren;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Goede communicatieve vaardigheden, accuraatheid, verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

  • Cao Welzijn van toepassing; schaal 8.
  • Werken in een klein, maar gezellig team;
  • Een uitdagende, zelfstandige en informele werkomgeving;
  • Deeltijdfunctie: 24 uur.

Ben jij onze nieuwe Coördinator lotgenotencontact? Mail dan je motivatie en cv met foto naar Hanka Dekker via h.dekker@stofwisselingsziekten.nl. Reageren kan tot  15 april.

Ook voor vragen kun je contact opnemen met Hanka Dekker via 038-4201764 of h.dekker@stofwisselingziekten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.