Team VKS: Wieke

Van 21 tot en met 23 juni wordt de Stofwisseltour gereden. Hier doet ook Team VKS aan mee.

Onder leiding van teamcaptain Geja proberen ze zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor VKS. In de aanloop naar de tour stellen we een aantal teamleden voor.

Wie ben je?
‘Wieke, 27 jaar.’

Wat doe je?
‘Ik ben werkzaam als Sourcing Sustainability Engineer bij DSM. Dat houdt in dat ik me bezig hou met de realisatie van DSM’s klimaatdoelstellingen, hierbij richt ik me specifiek op de broeikasgasemissies die plaats vinden bij de leveranciers.’

Wat weet je van stofwisselingsziekten?
‘Eigenlijk niet zoveel. In mijn directe omgeving kende ik tot voor kort niemand die hier mee te maken had. Totdat ik in mijn vorige werk als consultant Mark en zijn vrouw Geja, captain van Team VKS, leerde kennen. Zij vertelde mij over hun zoon die CTX heeft, en dat er heel veel verschillende soorten stofwisselingsziekten zijn.’

Waarom fiets je mee met Team VKS in de Stofwisseltour?
‘Wielrennen is een grote hobby van me. Wat is er mooier om dat te combineren met een goed doel. Ik wil de mensen die te maken hebben met stofwisselingsziekten graag helpen om meer en beter onderzoek te financieren. Dat er betaalbare medicijnen op de markt komen.’

Heb je fietsbenen?
‘Ik ben op dit moment fanatiek aan het trainen voor een tocht in Italië, twee weken na de Stofwisseltour. Wielrennen doe ik sinds afgelopen september, toen heb ik mij bij een fietsclub aangesloten.’

Wat verwacht je van de Stofwisseltour?
‘Ik heb er zin in en ben heel benieuwd hoe het is. Ik fiets de zaterdag mee en ben benieuwd naar alle verhalen die ik ga horen. Ik wil graag meer weten wat stofwisselingsziekten inhouden, ook al zullen sommige verhalen pittig zijn. Sommige deelnemers hebben een kind verloren en al slaat te tour niet op mijzelf, ik vind het mooi dat ik samen met deze mensen geld in kan zamelen voor stofwisselingsziekten.’

Ook Wieke steunen? Ga naar de speciale actiepagina! Namens Team VKS, hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.