Team VKS: Mark (1)

Van 21 tot en met 23 juni wordt de Stofwisseltour gereden. Hier doet ook Team VKS aan mee.

Onder leiding van teamcaptain Geja proberen ze zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor VKS. In de aanloop naar de tour stellen we een aantal teamleden voor.

Wie ben je?
‘Mark, 52 jaar en de man van teamcaptain Geja.’

Wat doe je?
‘Ik werk bij een groot internationaal bedrijf als duurzaamheidsmanager.’

Wat weet je van stofwisselingsziekten?
‘Vroeger stond het niet erg hoog op mijn kennislijst, dat is inmiddels veranderd. Ik ben daarmee geconfronteerd omdat onze zoon CTX heeft. Geluk bij een ongeluk, het is een ziekte waar een oplossing voor is met een medicijn en zo kon Ruben zich ontwikkelen tot een normale jongen.’

Waarom fiets je mee met Team VKS in de Stofwisseltour?
‘Natuurlijk om mijn vrouw en teamcaptain Geja te steunen. Maar ook om meer bekendheid aan VKS en stofwisselingsziekten in het algemeen te geven.

Als ik met mensen over mijn zoon spreek, komt het best wel vaak voor dat na enige tijd iemand zegt dat degene ook iemand in de familie met een stofwisselingsziekte heeft. Maar daar niet snel over praat. Over dit soort zieken mag wat mij betreft meer open over gesproken worden. Gelukkig speelt VKS hier al een mooie rol in, als vertegenwoordiger van alle stofwisselingsziekten.’

Heb je fietsbenen?
‘Dat denk ik wel. Ik fiets al heel lang. Elk jaar ga ik met een vriendenclubje in het buitenland in de bergen fietsen. Dit ga ik ook twee weken vlak voor de Stofwisseltour doen. Dan fiets ik vier dagen iedere dag zo’n honderd kilometer. Daarnaast woon ik in Limburg, de fietshemel van Nederland.’

Wat verwacht je van de Stofwisseltour?
‘Ik doe voor het eerst mee, dus dat weet ik niet precies. Ik wil in ieder geval met een enthousiast team lekker fietsen en daarmee bekendheid genereren voor stofwisselingsziekten. En hoeveel geld we binnenhalen wil ik niet uitdrukken in euro’s. Hoe meer hoe beter, maar waarom zouden we onszelf een limiet stellen…’

Ook Mark steunen? Ga naar de speciale actiepagina! Namens Team VKS, hartelijk bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.