Team VKS: Janneke

Van 21 tot en met 23 juni wordt de Stofwisseltour gereden. Hier doet ook Team VKS aan mee.

Onder leiding van teamcaptain Geja proberen ze zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor VKS. In de aanloop naar de tour stellen we een aantal teamleden voor.

Wie ben je?
‘Ik ben Janneke, 25 jaar en ik fiets sinds ongeveer 4 jaar.’

Wat doe je?
‘In het dagelijks leven ben ik werkzaam als psycholoog binnen de ouderenpsychiatrie.’

Wat weet je van stofwisselingsziekten?
‘Ik ben niet heel bekend met stofwisselingsziekten, ik ben er juist heel veel meer te weten over gekomen sinds ik me heb aangesloten bij Team VKS.’

Waarom fiets je mee met Team VKS in de Stofwisseltour?
‘Ik vind het ontzettend leuk om te fietsen, dus op het moment dat ik werd gevraagd om mee te fietsen voor het goede doel ging ik daar direct voor! Het is natuurlijk ontzettend fijn om met je hobby geld op te kunnen halen voor mensen met een stofwisselingsziekte zodat er meer onderzoek gedaan kan worden.’

Heb je fietsbenen?
‘Ik heb een paar benen die het heel erg leuk vinden om te fietsen en best wat kracht kunnen overbrengen op de pedalen, maar nog niet van die mooie strakke kuiten. Het afgelopen jaar ben ik aangesloten bij CS030, een wielrenclub, en ben ik veel intensiever gaan fietsen. Zo ben ik ook aan het trainen voor de Maratona in juli.’

Wat verwacht je van de Stofwisseltour?
‘Het is ontzettend belangrijk dat er meer aandacht is voor mensen met een stofwisselingsziekte. Waarbij er noodzaak is voor meer onderzoek, echter onderzoek kost geld. Dus zo veel mogelijk geld zorgt voor verbeteringen in de zorg voor mensen met een erfelijke stofwisselingsziekte.’

Ook Janneke steunen? Ga naar de speciale actiepagina! Namens Team VKS, hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.