Geschiedenis

VKS is op 27 augustus 1994 opgericht. In het begin waren vooral ouders van kinderen met verschillende stofwisselingsziekten betrokken. De taken belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatie over stofwisselingsziekten, zijn en waren belangrijk voor de doelstelling. De eerste website van VKS ging al in 1995 online.

puzzlestukjeswitblauwLater werd de naam aangepast naar Volwassenen en Kinderen met Stofwisselingsziekten, nog steeds afgekort met de letters VKS. Dit kwam doordat steeds meer volwassen patiënten met een stofwisselingsziekte werden betrokken. Het aantal stofwisselingsziekten onder de leden, steeg gestaag naar meer dan 160 verschillende aandoeningen.

In 1997 werd, met behulp van projectsubsidie, de eerste medewerker aangenomen, die verantwoordelijk was voor het maken van informatiematerialen over acht verschillende ziektegroepen. Daarna zijn er meer betaalde krachten bijgekomen. Dit was noodzakelijk door de vele verschillende ziekten, de grote informatiebehoefte en de verstrekkende gevolgen voor het leven van patiënt en gezin.

Sinds enige jaren ontvangt VKS nog maar beperkt basissubsidie van de overheid. Het grootste deel van het activiteitenbudget komt nu uit projectfinanciering.

Reacties zijn gesloten.