nieuwsTerugbetalingsregeling Carnitene tabletten.

  • 23 december 2021

Doordat er een goedkopere versie van carnitine, in de vorm van een drank, is uitgebracht, wordt het geneesmiddel Carnitene® met ingang van 1 januari 2022 niet meer volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er geldt een bijbetaling tot een maximum van € 250,- per jaar. De fabrikant van de Carnitene® wil de bijbetaling aan gebruikers gaan vergoeden, zodat patiënten hiervan geen nadeel ondervinden. De bijbetaling telt niet mee in het eigen risico behorend bij de zorgverzekering.

Terugbetalingsregeling Carnitene tabletten.

De fabrikant van de Carnitene® wil de bijbetaling aan gebruikers gaan vergoeden, zodat patiënten hiervan geen nadeel ondervinden en de tabletten kunnen blijven gebruiken. De fabrikant hoeft daardoor de prijs niet te verlagen. De eigen bijdrage voor een medicijn is namelijk gemaximeerd door de overheid op € 250.
De bijbetaling telt niet mee in het eigen risico behorend bij de zorgverzekering.

Hoe gaat het in z’n werk?

Bij het eerste 1e recept voor 2022

Patiënten die Carnitene® krijgen voorgeschreven ontvangen van de arts of apotheker een aanvraagformulier voor vergoeding. De apotheker hoort op dit aanvraagformulier een medicijn-etiket te plakken. Alle apothekers in Nederland zijn hierover geïnformeerd en hebben makkelijk toegang tot dit aanvraagformulier. Hierna kan de patiënt het formulier verder invullen en sturen  naar HEVO Consult. Dit kan op 2 manieren:

  1. Per post naar:
    HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen),
    Antwoordnummer 302,
    4200 VB Gorinchem.
  2. Foto of scan van de formulieren stuurt u per e-mail naar: carnitene@hevoconsult.nl

Na elke levering van Carnitene® tabletten kunnen patiënten een aanvraag voor vergoeding indienen. Tot de maximale vergoeding van de fabrikant van €250 volledig is ontvangen. Op deze website, kunt u veelgesteld vragen bekijken of uw eigen vragen stellen. Telefonisch contact opnemen kan op telefoonnummer 0183-619608.

Hierna wordt het verschil in prijs vergoed door de ziektekostenverzekering, de rekening hiervan zullen patiënten niet zien. Patiënten die de administratieve rompslomp niet willen, kunnen overwegen om over te stappen naar de carnitine-drank, die goedkoper is.