nieuwsOuders in Evenwicht – doorgaan als kinderen voor gaan

  • 01 december 2022

Nathalie Patty is promovenda bij de Viveon (Academische Werkplaats van VU en 's Heeren Loo) en doet een onderzoek naar veerkracht en burn-out bij ouders van kinderen met extra zorg. De naam van het project is ‘Ouders in Evenwicht – doorgaan als de kinderen voor gaan’.

Ouders in Evenwicht – doorgaan als kinderen voor gaan

Met het onderzoek wil zij meer inzicht krijgen in hoe een burn-out ontstaat bij ouders en daarmee ook in hoe en of het voorkomen zou kunnen worden. Daarmee wil zij praktische aanbevelingen en tools ontwikkelen voor bijvoorbeeld ouders, zorgprofessionals en beleidsmakers.

Nu is zij op zoek naar ouders van kinderen die mee willen werken aan dit onderzoek. Het gaat dan om kinderen onder de 16 jaar, die veel zorg nodig hebben. Je hoeft geen burn-out te hebben of te hebben gehad om deel te kunnen nemen. Het gaat echt om hoe jij de intensieve zorg ervaart.

Hoe gaat het in zijn werk? 
Via In Kaart wordt er informatie verzameld bij deelnemende ouders over veerkracht en burn-out. In Kaart is een register waarmee onderzoek gedaan wordt door en bij mensen met extra zorg of ondersteuning en hun naasten.

In de flyer is veel informatie over het onderzoek te vinden. Daar vind je ook een QR-code waarmee je bij een aanmeldformulier terechtkomt en zodoende toegang krijgt tot de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 25 minuten kosten en wordt na een jaar nogmaals herhaald. De onderzoekers ontvangen alleen de ingevulde antwoorden, dus het blijft anoniem.

Aan het eind van het onderzoek is het de bedoeling dat er twee artikelen geschreven worden, met daarin tips, praktische tools en handreikingen voor ouders en professionals.

Aanmelden kan via de QR-code in de flyer. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je dat aan ons doorgeven (caroline@stofwisselingsziekten.nl), dan brengen wij je in contact met de onderzoeker.