Hoe is het?


 
Esmée is 9 jaar. Ze is de zus van Quinten (7 jaar). Quinten heeft een stofwisselingsziekte. Hij kan net zoveel als een kindje van 1 jaar. Esmée vertelt hoe het is om een broertje met een stofwisselingsziekte te hebben.

Mijn leven is heel erg anders dan het leven van mijn klasgenootjes. Het is niet leuk dat mijn broertje een stofwisselingsziekte heeft. Ik kan heel veel dingen niet met hem samen doen, zoals voetballen, buiten spelen, stoeien en sporten. Ik moet regelmatig wachten, omdat Quinten dan verzorgd moet worden. Maar ik vind het ook vervelend voor Quinten dat hij soms heel ziek is. Daarnaast maak ik ook leuke dingen mee die mijn klasgenootjes niet meemaken, zoals een dag naar de Clini Clowns en VKS dagen. En we mogen op speciale dagen naar de dierentuin.
Ik kan ook leuke dingen met mijn broertje doen. Ik lees verhaaltjes voor van Woezel en Pip. Die vind hij het leukste. We stoeien op zijn manier en spelen in de box. Of ik bouw Thomas de trein voor hem op en laat hem rijden. Ik zou graag met hem voetballen, maar dat gaat niet. 

Wist je dat?

 

 

 

 
 

Reacties zijn gesloten.