Hip hip not yet hooray!


Mijn naam is Laura Laella Kers (1994) en ik ben een van de vier kinderen die mijn prachtige ouders hebben. Mijn ouders zijn beide dragers van de stofwisselingsziekte MCADD. Waar mijn broer en zussen nergens last van hebben ben ik ‘de gelukkige’ die deze ziekte wel heeft. Zou ik anders willen? Denk het niet. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben en tot hoe sterk ik ben.


Hip hip not yet hooray.

Vanochtend in de auto zat ik te denken over mijn verjaardag en de fuif die wij (Bas viert ook zijn verjaardag en dat zijn bedrijf een jaar bestaat) gaan geven dit weekend. Wat er allemaal nog geregeld moet worden en voor mijn lieve collega. Zij is 3 juli jarig, ik 4 juli. Zij is 50 jaar geworden waarvan ik de helft, 25 jaar. 25 lentes jong.

Terug naar de gedachten die ik had vanochtend. Slingers en cijferballonnen zijn al binnen. Nu de gekleurde ballonnen nog. En de heliumpomp natuurlijk want die ballonnen moeten vieren. Daarna bedacht ik me dat ik toch erg blij en dankbaar ben dat ik deze leeftijd heb mogen halen.

Met ups-and-downs de eerste kinderenjaren
Daarna ging het redelijk goed. Toen een zwart gat. Flink wat klachten, pijn en krachteloos. Mijn lichaam was op. Toen dacht ik dat ik nooit ouder dan 23 zou worden. Zoveel pijn, tegenslagen waar ik maar niet bovenop kwam. Nooit gelukkig met mijzelf o.a. vanwege mijn lichaam, niet trots op wat ik gepresteerd heb maar misschien wel het belangrijkst: wie ik ben.

Toen ik de beslissing had gemaakt dat ik uit Nederland weg wilde en ook daadwerkelijk ging, werd ik blijer, vrolijker. Opgewekt en niemand die mij tegen kon houden. Ik was alles zat hier. Alleen maar presteren, druk, je doet het nooit goed waardoor het energielevel in mijn/onze gevallen niet omhoog kwam. Die stekker kwam steeds over and over again naast het stopcontact.

Ode
Maar toen kwam het besef: de maandag, 24 augustus, waarop mijn familie, vriend Koen en vriendin Stefanie mee gingen om mij uit te zwaaien. Mijn zus speciaal naar Schiphol afgereisd om d’r kleine zusje wijze woorden in te fluisteren. En die fluister ik mij soms nog steeds toe!: Wees niet bang om te vragen! Vraag uitleg als jij het niet snapt! Niet bang zijn, gewoon doen!

Door dat jaar heen heb ik mijzelf leren kennen, mijn grenzen, wat ik kan, wat mijn leerpunten zijn en dat deed soms pijn. Maar die momenten waren zo leervol. Dat jaar abroad made me to who I am right now! Naast dat ik veel van Andy & Claire geleerd heb en nog steeds doe, ben ik mijn verleden veel meer gaan waarderen. Door mensen te vertellen over mijn liefdevolle verleden: Wat onze ouders met ons aan activiteiten deden, jeetje mensen zo veel. ZO VEEL!

Hierdoor ben ik gaan beseffen dat ik opgegroeid ben in het meest liefdevolle gezin, de beste ouders, de liefste tantes en opa’s en oma’s. En dat ik nu de liefste, zorgzame, knappe vriend heb. Wat mijn zus en broer soms doorstaan moeten hebben omdat ik weer te eigenwijs was om te eten en dus in het ziekenhuis belandde. En tot de dag van vandaag voel ik een zorgzaam aura over mij heen.

Dankzij Bas, mijn familie en het avontuur ben ik gaan beseffen wat ik heb. Wie ik ben. En ben ik beetje bij beetje weer ergens gaan houden van Nederland, na 3 jaar. Maar het belangrijkste ben ik mijzelf gaan respecteren, gaan knuffelen en gaan houden. Zorg ik goed voor mijzelf, luister ik naar mijn lichaam en geest. O en drink ik rode wijn! Liefde!

Ik ben bedolven onder liefde wat ik de afgelopen 3 á 4 jaar pas ben gaan beseffen. Dat ik midden in de groep van knuffelende mensen sta en mijn leven al stond. Zoveel liefde, dat is met geen woord uit te leggen.


Alle blogs van Laura Laella Kers
Acceptatie 2.0 | Hello 2021! | De strijd met de acceptatie | White flag | Overwinning | Hallo mensen | Welkom 2020! | Werken | Hip hip not yet hooray! | Feestweken | Schrijven | Updateje | De vogeltjes fluiten en de lucht is blauw | De liefde is er wel | Aangenaam | Throwback | That’s my real life | Work, work, work! | Holyday | Het is en blijft zomer | Er is geen zomer vol feest als… | I’m back! | Rarara wat is het | Verschillende gevoelens | Hip hip hooray!

Eén reactie:

  1. Wat mooi beschreven,Laura! We zijn trots op je! T is soms vechten, en volhouden . Maar kijk eens waar je nu staat! Wees zuinig op jezelf, en zorg goed voor jezelf! En weet dat er heel veel liefdevolle mensen om je heen staan om je te helpen! Liefs van je moeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.