Boomplantdag 2016

Zwanenhemel

De 17e boomplantdag.Boomplantdag2016
Zaterdag 26 maart.
Het herinneringsprogramma in de Mariakerk.
Zeven nieuwe bomen geplant op de herinneringsdijk in Nisse.
De eerste zaterdag van de lente en ook de eerste lenteachtige dag.
Op de dijk een echt Zeeuws zonnetje én een echt Zeeuws briesje.
En ook de dag voor Pasen; wellicht mede oorzaak van een lager aantal deelnemers dan gebruikelijk.

Het herinneringsprogramma bestaat uit vaste en nieuwe onderdelen.
De opening door Sifra Meutgeert, die deze taak op een waardige manier overneemt van Arjan, haar anderhalf jaar geleden overleden vader.
Arjan was tot zijn overlijden voorzitter van de werkgroep MO(NU)MENT VOOR EEN KIND.
Het noemen van de namen van alle kinderen waarvoor een boom is geplant op de dijk.
Nieuw zijn de namen van Gijs Jaspers, Max Smeets, Zander Rutten, Quin Poen, Dagmar Dierick, Kasper de Bruijn en Corné Igounet.
Het themalied “Ik vergeet je niet…..”, gespeeld en gezongen door Lynn en Ruud van Leerzem.
De sfeervolle en mooie zang van Märel Anna Bijveld ter afwisseling van het noemen van de namen.
De emotionele bijdragen van ouders in de vorm van ‘parents voices’ voor Dagmar en Max, de foto’s en de muziek voor Gijs, Zander en Corné.Zwanenhemel 1
Het prentenboek DE ZWANENHEMEL voorgelezen door Siri Pisters, muzikaal begeleid door haar vriend Sivan van Leerzem. Een prachtig geïllustreerd verhaal over verlies, verdriet en betekenis. Het gedicht “Ik plant voor jou een boom mijn kind!” door Joke de Visser.

Het samenzijn, de verbinding. Het maakt niet uit wie we zijn of waar we vandaan komen. We zijn verbonden door de kinderen die we bij ons dragen door hun naam, hun betekenis, en door de boom die we voor hen hebben geplant.

Met dank aan….
De families voor hun parents voices; Märel, Lynn, Sivan, Siri en Joke voor hun gezongen of gesproken bijdrage; vrijwilligers/medewerkers van de Mariakerk en de Schaapskooi voor de goede zorgen. René Wink (Natuurmonumenten) voor alle voorbereidingen voor het planten van de bomen en het plaatsen van de palen voor de herinneringsbordjes; Sifra en Johan voor hun bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van het programma.
Ook een woord van dank voor de bijna €400 aan giften die we zaterdag ontvingen.

En een woord van steun voor Wim van der Hoek. Hij is één van de leden van de werkgroep en kon er zaterdag door persoonlijke omstandigheden niet bij zijn. Ik wil hem bij deze alle sterkte wensen en ik hoop van harte dat hij er volgend jaar weer bij kan zijn!

Wil je de CD van het themalied “Ik vergeet je niet…..” ontvangen (of één van de eerdere themaliedjes)? Stuur dan een mail naar famleerzem@zeelandnet.nl.
De CD’s kosten €5 (+ portokosten). De opbrengst komt ten goede aan MO(NU)MENT VOOR EEN KIND en VKS.

Namens Sifra Meutgeert en Johan de Visser.
Ruud van Leerzem.

Reacties zijn gesloten.