Boomplantdag 2014

boomplantdag

 

 

 

De ‘boomplantdag’ is steeds meer een ‘ontmoetingsdag’ is geworden. 

Het planten van bomen is en blijft een belangrijk onderdeel, maar de verbondenheid met al die andere ouders van kinderen die overleden zijn is minstens zo belangrijk. 
Elk jaar komen er weer veel ouders en familie van kinderen waarvoor eerder een boom werd geplant. Boomplantdag3
De herinneringsdijk bestaat inmiddels zestien jaar. Twee keer ging de dag niet door en daarom is het dit jaar voor de vijftiende keer dat er een boomplantdag wordt georganiseerd.

Tijdens het programma in de Mariakerk noemen we opnieuw alle namen van de kinderen waarvoor in al die jaren bomen zijn geplant. De nieuwe grote kaars wordt hierbij aangestoken.
Eén naam wordt dit jaar toegevoegd aan het namenboek, de naam van Constantijn Rozendaal.
En dan staan er inmiddels 144 namen in het namenboek en 139 bomen op de dijk. 
Daarmee is het eerste rechte stuk van de dijk aan weerszijden ‘vol’. 
De tijd zal leren of we ook het stuk van de dijk tot aan het monument helemaal nodig zullen hebben. 
Er is ruimte, maar als het niet nodig is, dan is dat natuurlijk beter. 

Arjan Meutgeert, voorzitter van de werkgroep is er dit jaar vanwege familieomstandigheden niet bij.
Hanka Meutgeert neemt de honneurs waar en opent de dag.
Tijdens de startvergadering in oktober vertelde Jonathan de Visser (de zoon van Johan) van zijn muzikale vriendschap met Gaby Boterkooper, finaliste bij de Voice of Holland. Het bracht me op het idee om Jonathan en Gaby te vragen dit jaar de muzikale omlijsting van het programma te verzorgen. Samen met nog een muzikale vriend, Thomas Heikoop (percussie) doen ze dat met verve en veel gevoel. 
Jonathan en Thomas werken ook mee aan de uitvoering van het themalied van dit jaar “VOOR JOU…”, samen met Lynn van Leerzem (piano en zang) en ik zelf op accordeon.
Omdat er dit jaar geen parents voices zijn, dragen Marijke Geerse en Jan Gieling enkele gedichten voor ondersteund met muziek.
Ter afsluiting wordt opnieuw het gedicht ‘Ik plant voor jou een boom mijn kind!’ voorgedragen door Joke Geerse, die ooit het gedicht ook maakte.
Na het moment van stilte bij het monument op de dijk en vóór het planten van de boom zingen en spelen Gaby en Jonathan het zeer ontroerende lied ‘Dat ik je mis!’ van Maaike Ouboter.
Op de website van Omroep Zeeland staat een impressie van dat moment en van het planten van de boom.
//www.omroepzeeland.nl/?q=bbw-player%2FOmroepZeelandDefaultNonCommercials%2F2297092&classes 

Boomplantdag2Ik wil iedereen die een bijdrage had aan de boomplantdag bedanken. 
Gaby, Jonathan, Thomas en Lynn voor hun muzikale bijdrage. Citybloem Middelburg voor de rozen. Bert Pirovano voor maken van de foto’s. Vrijwilligers/medewerkers van de Mariakerk en de Schaapskooi voor de catering. René Wink (Natuurmonumenten) voor de voorbereiding van de boomplanting. 
En tenslotte een woord van dank aan Robert Kloosterman (vader van Megan, waarvoor in 2009 een boom is geplant) voor een donatie van €500 aan VKS in plaats van een receptie voor zijn 25-jarig jubileum. Met een deel van de gift konden we de oude (beschadigde) kaars vernieuwen en voorzien van de nieuwe logo’s. 

Vorig jaar zijn alle palen en informatiebordjes vervangen. Alle oude bordjes hebben we bewaard. Versieringen, foto’s, herinneringen zijn voor zover mogelijk overgezet op de nieuwe palen.boom2
Wie het oude bordje graag wil hebben kan dit opvragen bij MO(NU)MENT VOOR EEN KIND (per e-mail).

Wie de CD met het lied ‘VOOR JOU…’ of één van de eerdere CD’s met themaliedjes wil ontvangen, kan deze bestellen (via e-mail). De CD’s kosten €5 (+ portokosten). 
Ook de CD ‘Ik plant voor jou een boom mijn kind’ (t.g.v. het10-jarig bestaan) is nog volop verkrijgbaar (€10).
De opbrengst komt ten goede aan MO(NU)MENT VOOR EEN KIND en VKS.

Ruud van Leerzem.
website: //www.stofwisselingsziekten.nl/monument_voor_een_kind 
e-mail: famleerzem@zeelandnet.nl 

Reacties zijn gesloten.