Boomplantdag 2013

Nooit eerder was het zo koud op de boomplantdag. De lente wil wel beginnen, maar de winter is nog niet klaar. Sneeuwvlokken op de weg naar Nisse. Warm geklede mensen. Op de dijk een snijdende oostenwind. Maar in de Mariakerk in Nisse is het warm en niét alleen omdat de kachel en de kaarsen branden………

Uit alle delen van het land komen we hier om elkaar te ontmoeten en te delen wat ons samenbrengt.

We luisteren naar “Het verhaal van de oude linde”, ooit gemaakt en vandaag opnieuw verteld door Kees van der Zwaard.

We horen en zien de namen van inmiddels 139 kinderen waarvoor in de vijftien jaar dat de Herinneringsdijk er is bomen zijn geplant. Met van heel veel kinderen ook een foto. Het maakt het noemen van de namen nog indrukwekkender. 

Vier namen worden dit jaar toegevoegd aan het namenboek: van Erwin Straetmann, van Tim van Vlaanderen en van Skip en Puck Smedeman. 

We voelen mee met de parents voices van de ouders.

We luisteren naar de liederen die het koor Te Quiero gevoelvol voor ons zingt én we zingen mee met het themalied VERLANGEN, samen met het koor en zangeres Tamara van As; begeleid door Sivan, Lynn en Ruud.

Nadat het gedicht “Ik plant voor jou een boom mijn kind!” isvoorgelezen vertrekken we naar de dijk waar, vóórdat de bomen worden geplant, de plaquette met “Het verhaal van oude linde” wordt onthuld.

De plaquette is een idee van Loes Gieling. En dankzij de bijdrage van heel veel VKS-leden en enkele grote sponsors kon het worden ontworpen, gemaakt en ter gelegenheid van vijftien jaar herinneringsdijk geplaatst aan het begin van de dijk; onder de oude linde.

Als de plaquette en de bomen staan en de rozen de bomen sieren, gaan we naar de Schaapkooi om iets te eten en te drinken en om de warmte te zoeken.

Ik wil iedereen die een bijdrage had aan de boomplantdag danken. In het bijzonder Kees van der Zwaard, het koor Te Quiero, Tamara van As en Citybloem Middelburg (voor de rozen en de boeketten).

En tenslotte de firma Fraanje voor de hulp bij het (kosteloos) plaatsen van de informatiezuil op de dijk.

Dit jaar zijn alle palen en informatiebordjes vervangen. Van alle oude palen zijn de ‘koppen’ met het bordje bewaard. Versieringen zijn voor zover mogelijk overgezet op de nieuwe palen.

Wie het oude bordje graag wil behouden kan dit melden bij MO(NU)MENT VOOR EEN KIND.

Wie de CD met lied “VERLANGEN” wil ontvangen kan deze bestellen.

Dat geldt ook voor de eerdere themaliederen (“Parents voices”/2009, “Dag lief kind!”/2010 en “Zoveel….”/ 2012). De CD’s kosten €5 (+ portokosten). Ook de CD t.g.v. het 10-jarig bestaan “Ik plant voor jou een boom mijn kind” is nog volop verkrijgbaar (€10).


Gedicht van 2013

Reacties zijn gesloten.