Boomplantdag 2012

Op 24 maart 2012, was de 13e boomplantdag. De eerste zaterdag van de lente. Opnieuw een zeer bijzondere dag; voor ouders die een boom planten of ooit hebben geplant, maar ook voor familie, vrienden en belangstellenden. Bij elkaar 132 “deelnemers” Het thema was “tranen”. De ouders die een boom plantten ontvingen een mooie glazen traan als aandenken. Er staan nu 135 bomen op de dijk.

De Zeeuwse volkszanger Engel Reijnhoudt zong het lied“D’n Ouwekaemsersdiek”; over de herinneringsdijk in Nisse. Ruud van Leerzem schreef dit jaar het lied “Zoveel….”, en dit werd gezongen door Bente Hout, samen met Intermezzo, het koor van Jos en Gerda Siero. Het koor zong zes liederen tijdens het programma en heel mooi en gevoelig a capella “The Rose” bij het monument na het moment van stilte. Drie emotionele parents voices. 129 namen van alle kinderen waarvoor van 1998 tot 2010 bomen werden geplant en waaraan deze dag de zes namen werden toegevoegd.     
 
bordje 2
bordje 1 (1)
bordje 3

Het verhaal van de oude linde

In 2008 schreef Kees van der Zwaard voor zijn voorstelling bij het 10-jarig bestaan van MO(NU)MENT VOOR EEN KIND het  prachtige verhaal van de oude linde. 
Vorig jaar rees het idee om een informatiezuil te laten ontwerpen met dat verhaal er op.
Tijdens de boomplantdag werden de eerste ontwerpen getoond. 
Marc en Brigitte te Brake, ouders van Bente (waarvoor in 2006 een boom is geplant) boden het bestuur een versierde tak aan met daarin een cheque van €550, de opbrengst van een actie van “Bente’s friends”. 
Dit bedrag is de eerste bijdrage in de kosten van de informatiezuil.
 
Tenslotte
Dank aan Engel Reijnhoudt, Bente Hout en het koor Intermezzo voor hun bijdrage.
Dank aan de vrijwilligers van de Mariakerk, die altijd weer voor ons klaar staan, zelfs al komen er meer dan 130 mensen.
Dank aan Natuurmonumenten (René Wink en Femke Deelstra) voor de voorbereidingen van en de begeleiding bij het planten van de bomen.
Dank aan de nieuwe beheerder van de Schaapskooi, die minstens zo enthousiast is als de vorige.
En tenslotte Citybloem uit Middelburg die altijd en kosteloos zorgt voor de mooie rozen.
 
Wie een CD wil bestellen van het themalied “Zoveel…” (€5) of de jubileumCD van 2008 (€10) kan een mailtje sturen naar famleerzem@zeelandnet.nl.
 
bordje 4 bordje 5 bordje 6


Gedicht van 2012

Reacties zijn gesloten.